Geri

SAMKON, Adıyaman'da Samsun Köyü kuruyor

İstanbul'da faaliyet gösteren Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON)'un, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen depremzeler için Adıyaman'da 30 dönüm arazi üzerine yaptığı "Samsun Köyü" projesi inşaatı tüm hızıyla sürüyor.


10:47:06 | 2023-02-19


Haberi Sesli Dinle

Tüm ülkeyi yasa boğan deprem felaketinin ardından İstanbul'da bulunan Samsunlular harekete geçti. Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON), Adıyaman Valiliğinin gösterdiği 30 dönümlük arazi üzerine 50 adet konteyner evden oluşacak "Samsun Köyü" yaşam alanı kuruluş çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Depremzelerimizin bir nebze de olsa yaralarını sarmak istediklerini belirten Samsun Bafralı SAMKON Genel Başkanı, işinsanı Hasan Kaya Aşçı, "Zaman birlik olma, acıyı paylaşma ve devletin yüküne omuz verme zamanıdır. Samsun'lu hayırsever hemşehrimiz, iş insanları, Sivil Toplum Örgütlerini ve herkesi 'Samsun Köyü" kampanyasına destek vermeye davet ediyoruz.

'Samsun Köyü' projesinde 50 adet konteyner evin yaşam alanı olacak. İhtiyacı olan her türlü donatım malzemelerinin alınmasını, bölgeye kurulan konteyner evlerde kalacak olan depremzede kardeşlerimizin yeme-içme ihtiyaçlarının kurulan mutfakta üç öğün yemek ikramı ile karşılanması, çamaşırhane için gerekli makine, gıda ve ayni malzemeler için 10 adet çadırın kurulması, 250 adet ranza, yatak alınmasını kararlaştırdık. Ayrıca 'Samsun Köyü'müzün idari işlerini yürütmek üzere biz bölgeden çekilinceye kadar bir yönetici görevlendirilmesi, SAMKON'a bağlı federasyon ve Samkon yönetim kurulu üyelerinin de haftalık nöbetler ile orada idareye destek olmasını, yardımların doğrudan temini ile ulaştırılmasını kararlaştırdık" ifadelerini kullandı.

Haber: Mustafa KAHYA


samsundepremkahramanmaraşpazarcıkgaziantepmalatyadiyarbakırkilisadıyamanşanlıurfaafadsamsun haberlerideprem habersamkonsamsunluistanbolsamsun köyüsamsun haberleri