Geri

Şampiyon Anadolu Efes

Samsun’un ev sahipliğinde düzenlenen Basketbol U14 Erkekler Basketbol Türkiye finalinde Fenerbahçe’yi 80-65 yenen Anadolu Efes şampiyonluk kupasını kaldıran taraf oldu.

11:49:47 | 2023-05-24


Haberi Sesli Dinle

16 TAKIM YARIŞTI
Basketbol U14 Erkekler Türkiye Şampiyonası finallerine Samsun ev sahipliği yaptı. 16 takımın yer aldığı şampiyona Yaşar Doğu Spor Salonu’nda 17-23 Mayıs tarihleri arasında oynanan 40 maç ile sona erdi. Yarı final maçlarında İstanbul Bahçeşehir Okulları’nı 79-63 skorla geçen Fenerbahçe U14 Erkek Basketbol Takımı ile MG Spor Kulübü’nü yarı finalde 70-56 mağlup eden Anadolu Efes U14 Erkek Basketbol Takımı final müsabakasında karşı karşıya geldi.

FİNAL NEFES KESTİ
Fenerbahçe'yi 80-65 yenmeyi başaran Anadolu Efes, Türkiye şampiyonu oldu. Fenerbahçe ikincilik, MG Spor Kulübü ise üçüncülük kupasının sahipleri oldular. U14 Erkekler Türkiye Şampiyonası’nın en iyi beşinde Anadolu Efes’ten Ömer Kutluay ve Demir Öztürk, Fenerbahçe’den Kaan Belgutay, MG Spor Kulübü’nden Yağız Kılıç ve Bahçeşehir’den Aras Atlı yer aldı. Turnuvanın en değerli oyuncusu ise Ömer Kutluay oldu.

KUPALAR VERİLDİ
Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Türkiye Basketbol Federasyonu Altyapı Faaliyetleri Müdürü Gökhan Sunter, şube müdürlerimiz ve ilçe müdürlerimiz, Samsun Basketbol İl Temsilcisi Özhan Turan ile çok sayıda taraftar final karşılaşmasını heyecanla takip etti. Maç sonunda düzenlenen ödül töreni ile dereceye giren takımlara ödülleri takdim edildi. İl Müdürü Feyzullah Dereci, dereceye giren takımları tebrik etti.

Haber: Köksal ÖNER


basketbolanadolu efessamsun