Geri

Samsun Ataköy'de Büyükşehir bilmecesi

Samsun Ataköy'de mera alanlarının ellerinden alındığını iddia eden mahalle sakinleri, 'okul, Adli Tıp, şehir Hastanesi, TOKİ binaları yapılacak' denilen arazi Büyükşehir Belediyesi'nin hafriyat alanına çevrilince adeta isyan etti. Mahalle sakinleri, "Bizi çeşitli vaadlerle kandırdılar, arazilerimizi bizi çamurun ortasında bırakmak için mi elimizden aldılar?" diye sordu.

12:03:26 | 2023-03-15


Haberi Sesli Dinle

Samsun'un İlkadım ilçesi'ne bağlı Ataköy Mahallesi Kırtepe mevkiinde bulunan ve daha önce mera alanı olduğu öğrenilen boş arazinin durumu adeta bilmeceye döndü. Daha önce okullar ve Adli Tıp'ın yapılacağı söylenerek bölge halkının elinden alındığı ileri sürülen araziye "Şehir Hastanesi kurulacak" sözünden sonra TOKİ binalarının yapılacağı sözü de ayyuka çıktı. Samsun Büyükşehir Belediyesi, onlarca dönüm araziyi hafriyat alanı olarak kullanırken, Ataköy mahallesi sakinleri de duruma oldukça tepkili.

NE ADLİ TIP, NE ŞEHİR HASTANESİ YAPILDI
İddiaya göre, Ataköy Mahallesi'nin Kırtepe mevkiinde bulunan 12202, 12206, 12207, 12207, 12208, 12209, 12889, 12890 ve 12376 adalarda bulunan arazi, daha önce Adli Tıp Binası ve okul binaları yapılacağı iddiasıyla mahalle sakinlerinin elinden alındı. Söz konusu alanda tarlası bulunan köylülerin arazileri de değersiz başka yerlere dağıtıldı. Ataköy'deki arazi bilmecesi bununla sınırlı değil. Adli Tıp ve okul binalarının yapılacağı söylenen araziye daha sonra "Şehir Hastanesi kurulacak" denildi, ancak o da yalan çıktı.

BÜYÜKŞEHİR HAFRİYAT ALANINA ÇEVİRDİ
Milli Emlak Müdürlüğü ise alandaki dört adayı TOKİ binaları yapılması için TOKİ İdaresinde devretti, ancak Samsun Büyükşehir Belediyesi araziyi hafriyat alanına çevirerek Ataköy sakinlerinin isyanına neden oldu. Ataköy'de mera alanlarının ellerinden alındığını ileri süren çiftçiler oldukça sıkıntı yaşarken, hafriyat dökülmesi nedeniyle oluşan su göletinin bir çocuğun ölümüne, üç büyükbaş hayvanın da telef olmasına neden olduğu iddia edildi. Hafriyat dökülmesi nedeniyle yağmurlu havalarda mahallenin ortasından adeta çamurlu su akıyor.

MAHALLE SAKİNLERİ İSYANDA
Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösteren Ataköy Mahallesi sakinleri, "Burası imara girerken önce 'okullar ve Adli Tıp gelecek' denilerek halkı kandırdılar. Halkın en değerli yerlerini alıp başka kuytu yerlere verdiler ve ufak parsellerde etrafa dağıttılar. Sonra 'Şehir Hastanesi gelecek' dediler, o da olmadı. Milli Emlak dört adayı TOKİ binaları yapılması için devretti, ama Büyükşehir Belediyesi bu alanı hafriyat alanı olarak kullanmakta ve mahallede çiftçiler sıkıntı yaşamaktadır. Bu alanda çukurlarda biriken su göletleri yüzünden bir küçük evladımız boğularak öldü, 3 büyük baş hayvan telef oldu. Yağışlar olunca mahallenin ortasından adeta çamurlu su akmaktadır. Buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Bizi çeşitli vaadlerle kandırdılar, arazilerimizi bizi çamurun ortasında bırakmak için mi elimizden aldılar?" dedi.

 


samsunataköy mahallesimera alanısamsun büyükşehirsamsun haberleri