Geri

Samsun'da Açık Kapı'ya binlerce kişi başvurdu

Samsun Valiliği Açık Kapı Birimlerine geçtiğimiz yıl 11 bin 408 kişinin başvurduğu ve başvuruların yüzde 100'ünün neticelendirildiği bildirildi.

12:27:21 | 2022-03-15


Haberi Sesli Dinle

İçişleri Bakanlığı tarafından vatandaşlarla en üst düzeyde iletişim kurulması, taleplerin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi, sonuçlandırılması amacı ile oluşturulan Açık Kapı Projesi kapsamında Samsun Valiliği'nde kurulan Açık Kapı Şube Müdürlüğü, Atakum, Bafra, Canik, Çarşamba, İlkadım, Tekkeköy, Terme ve Vezirköprü İlçe Kaymakamlıklarında oluşturulan Açık Kapı Büroları faaliyetlerini sürdürüyor.

YÜZDE 100'Ü NETİCELENDİ
Açık Kapı Birimlerinin il genelindeki faaliyetleri hakkında bilgi veren Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun'da 2021 yılında Açık Kapı Birimlerine 11 bin 408 vatandaşın başvurduğunu belirterek, "Bu başvuruların yüzde 55’i sosyal hizmetler, yüzde 15’i VEFA sosyal destek hizmetleri, yüzde 6’sı Valilik hizmetleri, yüzde 5’i Valilik ve Kaymakamlık sosyal yardım hizmetleri, yüzde 19’u ise diğer hizmetler kapsamında yapılmıştır ve yapılan başvuruların yüzde 100’ü neticelendirilmiştir” dedi.

DEVLET, VATANDAŞI DİNLİYOR
Vatandaşların yüz yüze, web sitesi ya da mobil uygulama üzerinden başvuru yapabildiği Açık Kapı’nın devletin vatandaşlarını dinlediği, taleplerini yerine getirdiği, yardım elini uzattığı ve memnuniyetini hedeflediği bir kapı olduğunu ifade eden Vali Dağlı, “Zaman ilerledikçe ve devlet yapısı geliştikçe ihtiyaçlar ve hizmet başlıkları da çoğalmakla birlikte hizmet almayı kolaylaştıran çözümlere de ihtiyaç duyulmaktadır. Tam da bu noktada, vatandaşlarımızın hizmete ulaşmasını kolaylaştırmak anlamında önemli bir misyon üstlenen Açık Kapı Birimlerimiz, vatandaşlarımızı güler yüzle karşılayarak sorun, talep, öneri ve şikayetlerini dinledikten sonra bir rehberlik hizmeti vermek ve bu sayede hizmet almalarını kolaylaştırmak için yoğun bir gayret göstermektedir. Vatandaşlarımız tarafından yapılan başvuruların tamamının sonuçlandırılması da bu yoğun gayretin bir sonucu olarak ortaya çıkmaktadır. Bu başarı ve özverili gayretlerinden dolayı tüm Açık Kapı personelimizi tebrik ediyor, vatandaşımızın taleplerinin en hızlı bir şekilde sonuçlandırılması ve vatandaş memnuniyetinin en üst noktaya taşınması noktasında yürüttükleri çalışmalarda kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.


SAMSUNSAMSUN VALİLİLİĞİSAMSUN VALİSİZÜLKİF DAĞLIAÇIK KAPIİÇİŞLERİ BAKANLIĞI