Geri

Samsun'da Alaçam ve Yakakent hastanesine kavuşuyor

Samsun’un Alaçam ve Yakakent ilçelerine hizmet edecek yeni 50 yataklı devlet hastanesinin yarım kalan inşaatI için Sağlık Bakanlığı yeniden ihale dosyası hazırlayarak ihale sürecini başlattı.

14:17:23 | 2023-03-17


Haberi Sesli Dinle

İhalesi 2021 yılında yapılan ve 2022 yılında yapımına başlanan Alaçam-Yakakent Devlet Hastanesi inşaatının, inşaat sektörünü de olumsuz etkileyen kur yükselişi ve yüklenici firmanın maliyet artışlarını öne sürüp devam etmemesi gibi nedenlerden dolayı yeni hastanenin inşaatı durdu. Bunun üzerine yüklenici müteahhit firmanın yapacağı 17 bin 384 metrekarelik kapalı alanda tek blokta 50 yataklı planlanan devlet hastanesinin sözleşmesi iptal edildi.

Alaçam ve Yakakent ilçelerinde yaşayan vatandaşlara hizmet verecek olan yeni hastanesinin inşaatı için Sağlık Bakanlığı ihale dosyasını yeniden hazırlayarak, ihale sürecini başlattı. Sağlık Bakanlığı, büyükşehirlerde hasta yoğunluğunu en aza indirmek amacıyla ilçelerdeki sağlık hizmetlerini de artırmayı planlarken, Samsun’da Alaçam ilçesine yapılacak yeni devlet hastanesi, komşu ilçe Yakakent’e de hizmet verecek. Yeni devlet hastanesi, tek blokta toplam 17 bin 384 metrekarelik kapalı alana sahip olacak.

Hasta konforunun ön planda tutulduğu Alaçam-Yakakent Devlet Hastanesi’nde, 28 hasta odasının 16’sı tek yataklı, 12’si iki yataklı olacak. Uluslararası standartlarda 2 ameliyathanenin tedavi hizmeti vereceği hastanede, 12 ayrı poliklinikte hasta kabul edilecek. Tamamlandığında 4 yoğun bakım yatağı, 5 diyaliz yatağı, 6 palyatif yatak, 2 doğum salonu ile hizmet verecek.10 müşahede yatağının yer alacağı acil serviste 2 poliklinikte hasta kabulü yapılacak.

Haber: Mustafa KAHYA


yakakentalaçamdevlet hastanesisağlıksamsunsamsun haberleri