Geri

Samsun'da 'Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı' düzenlendi

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, bağımlılıkla mücadelenin sadece kolluk kuvvetleriyle değil tüm kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerle birlikte topyekün yürütülmesi gereken bir mücadele olduğunu söyledi.

12:01:36 | 2022-01-25


Haberi Sesli Dinle

Samsun Valiliği himayelerinde OMÜ Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile Samsun Bağımlılıkla Mücadele ve Önleme Çalıştayı düzenlendi. Çalışktaya, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Selçuk Cebeci, OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Recep Sancak, öğretim görevlileri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, yerel yönetimler ve STK temsilcileri katıldı.

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI
Dünyanın en önemli mücadelelerinden birisi olan bağımlılıkla mücadelenin sadece kolluk kuvvetleriyle değil, tüm kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerle birlikte topyekün yürütülmesi gereken bir mücadele olduğunu dile getiren Vali Dağlı, bağımlılığı tedavi etmenin maddi ve manevi anlamda çok daha zor ve uzun bir süreç olmasından hareketle bu mücadelede en önemli konunun ‘önleme’ olduğuna dikkat çekti. Vali Dağlı, önlerine koyulacak sosyal, sportif ve kültürel argümanlarla birlikte gençleri bağımlılıktan tamamen uzak tutmak için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini dile getirdi.

STK'LAR OLMADAN ZOR
Yalnızca bireysel değil, sosyal sorunlar yaratması nedeniyle aynı zamanda toplum sağlığını da tehdit eden en ciddi sağlık sorunlarından biri olan bağımlılıkla mücadelede STK’lar olmadan başarıya ulaşılabilmesinin çok zor olduğunu ifade eden Vali Dağlı, mücadelenin en ön safındaki Yeşilay ve YEDAM’ın büyük bir avantaj olduğunu belirtti Vali Dağlı, bu alanda çalışma yapmak isteyen diğer STK’lar, belediyeler, muhtarlıklar ve kurumlar arasında sağlanacak koordinasyonla bu mücadelede başarıya ulaşılabileceğine inandığını söyledi.

EĞİTSEL VE SPORTİF FAALİYETLER ÖNEMLİ
Genellikle merak ve özentiyle arkadaşlık ortamlarında başlayan madde bağımlılığının geleceğin teminatı olan gençlerin bugününü ve geleceğini tehdit ederek, maddi ve manevi pek çok kayba sebep olduğuna işaret eden Vali Dağlı, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün okullardaki robotik kodlama, satranç vb. çalışmalarını, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün bütün sportif faaliyetlerini ve İl Müftülüğünün manevi anlamdaki faaliyetlerini bağımlılığı önleme noktasında oldukça önemsediklerini dile getirdi. Vali Dağlı, "Samsun Valiliği görevine gelmemizin ardından kurulan OMÜ Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi de bilimsel çalışmalarıyla bağımlılıkla mücadeleye ışık tutuyor. Bu konuda projeler geliştirerek eğitimler veriyor. İnşallah gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceği için hep birlikte güzel çalışmalara imza atarız" dedi.


samsunbağımlılıkla mücadelesamsun valiliğiondokuz mayıs üniversitesizülkif dağlısamsun valisi