Geri

Samsun'da 'Çölyak' hastalığına dikkat çekildi

Samsun Çölyak ve Glutensiz Beslenme Derneği, 'Çölyak Farkındalığı' etkinliği ile çölyak hastalığına dikkat çekerken, katılımcıları bu hastalık konusunda bilgilendirdi.

11:41:18 | 2023-01-06


Haberi Sesli Dinle

Samsun Çölyak ve Glutensiz Beslenme Derneği, çölyak hastalığı konusunda farkındalık oluşturmaya devam ediyor. Dernek, 2022 yılını gerçekleştirilen 'Çölyak Farkındalığı' etkinliği, glutensiz beslenme workshopu ile derneğin kuruluşunun 3. yıldönümünü kutlayarak kapattı.
Düzenlenen çölyak farkındalık etkinliği kapsamında vatandaşlara çölyak hastalığı, belirtileri ve glütensiz beslenme konularında bilgilendirme yapıldı.

ETKİNLİĞE YOĞUN İLGİ
Canik Belediyesi ve ve Samsun Çölyak ve Glütensiz Beslenme Derneği işbirliğiyle ilçede özel bir alışveriş merkezinde düzenlenen Çölyak Farkındalık Etkinliği vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görürken, Diyetisyen Beyzanur Gündüz ve Diyetisyen Kübra Kıran Etkinlikte, Çölyak nedir? Nelere dikkat edilmelidir? Neler tüketilebilir ve tüketilmez? konularında katılımcıları bilgilendirdi.

GLUTENSİZ ÜRÜN TARİFİ VERİLDİ
Yüzlerce vatandaşın ziyaret ettiği etkinlik alanında çölyak hastalığı, belirtileri ve glütensiz beslenme konularında vatandaşlara bilgilendirme yapılırken, glütensiz ürünlerden yemek tarifleri verildi. Glütensiz gıda ürünlerinden hazırlanan çeşitli yiyecekler vatandaşlara ikram edildi. Diyetisyenler Beyzanur Gündüz ve Kübra Kıran, "Samsun halkı için çölyak farkındalığı yaratmak adına oldukça verimli bir etkinlik oldu. Canik Belediye Başkanımıza destekleri için teşekkür ederiz" dedi.

 


samsunçölyak hastalığıglutenglutensizdiyetdiyetisyenhabersağlıksağlık habersağlıklı beslenmesamsun haber