Geri

Samsun'da Covid-19'dan kaç sınıf kapalı?

"Okul Merkezli Gelişim, Kardeş Okul ve İmece" projelerinin lansmanına katılan Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Samsun'da şu anda 8 sınıfın Covid-19 nedeniyle kapalı olduğunu söyledi.

16:07:47 | 2021-11-29


Haberi Sesli Dinle

"Okul Merkezli Gelişim, Kardeş Okul ve İmece" projelerinin lansmanına katılan Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Samsun'da şu anda 8 sınıfın Covid-19 nedeniyle kapalı olduğunu söyledi.

Samsun Valiliği'nin himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan Okul Merkezli Gelişim, Kardeş Okul ve İmece projelerinin lansmanı, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, İl Milli Eğitim Müdürü, şube müdürleri, ilçe Milli Eğitim müdürleri ve okul müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Vali Dağlı, 260 binin üzerinde bulunan Samsun'da 8 sınıfın Covid-19 hastalığı nedeniyle kapalı olduğunu belirterek, bu sayının çok fazla olmadığını söyledi.

KOORDİNASYON İÇİNDE İLERLENMELİ
Yaşadığımız yüzyılın eğitimde yeniliği ve farklı bakış açılarını zorunlu kıldığını belirten Vali Dağlı, "Bu anlamda ortaya konulan çalışmaların başarıya ulaşabilmesi için tüm eğitim paydaşlarının mutlak bir koordinasyon ve sinerji içinde ilerlemesi gerekiyor. 'Okul Merkezli Gelişim, Kardeş Okullar ve İmece' projeleriyle, çocuklarımızın eğitim hayatına yeni boyutlar kazandırmak ve eğitimde fırsat eşitliğini tesis etmek adına öğrenci merkezli çalışmalar yürütülecektir. Bizleri, milli ve manevî değerlerimizin ışığında birleştirerek, eğitim dünyamızı yeni bir seviyeye taşıyacak projelerimiz vasıtasıyla toplumsal birlik, dayanışma ve yardımlaşma gibi değerlerimize yönelerek, yepyeni bakış açıları geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu süreçte eğitim kurumlarımızın temel fiziki ihtiyaçlarını içsel kaynaklarla gidermek için el birliğiyle çalışacağız. Bu noktada meslek liselerimizin insan kaynakları ve donanım üstünlüğünden de yararlanacağız. Tüm faaliyetlerimizi, çocuklarımızı, çağdaş yenilikleri takip edebilecekleri, kalitenin amaç edinildiği bir eğitim ortamına kavuşturabilmek için yürütüyoruz" dedi.


zülkif dağlısamsun valisikoronavirüscovid-19eğitim