Geri

Samsun'da doğa severlerin karda yürüyüş keyfi

Alaçam Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ile Samsun Seyyahlar 1919 Grubu üyeleri, 1300 rakımlı Uzunkız Yaylası'nda karda yürüyüş keyfi yaşadı.

10:11:18 | 2022-02-14


Haberi Sesli Dinle

Alaçam Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ile Samsun Seyyahlar 1919 Grubu üyeleri, 1300 rakımlı Uzunkız Yaylası'nda karda yürüyüş keyfi yaşadı.

Yakakent ilçesinde doğal güzelliğiyle görenleri kendisine hayran bırakan 1300 rakımlı Uzunkız Yaylası'nın doğa turizmine kazandırılması amacıyla yürüyüş düzenlendi. Alaçam Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ile Samsun Seyyahlar 1919 Grubu'nun birlikte düzenlediği "Karda Doğa Yürüyüşü" etkinliğine 12 doğasever katıldı.

6 SAATTE TAMAMLADILAR
Bölgede her hafta doğa yürüyüşü gerçekleştiren Alaçam Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ile Samsun Seyyahlar 1919 Grubu üyelerinin yer aldığı etkinlikte, doğaseverler 60 santimetre karda 33 kilometrelik yolu 6 saatte tamamladı.

DOĞAL GÜZELLİĞİN KEYFİNİ ÇIKARDILAR
Yakakent ilçesine bağlı Karaaba Mahallesi'ne bağlı Uzunkız Yaylası'nda gerçekleşen etkinlikte yürüyüşe katılanlar soğuk havaya aldırmadan doğadaki güzelliğin keyfini çıkardı.

MUHTARDAN ÇAY İKRAMI
Karaaba Mahallesi Muhtarı Erhan İkiz, güzergah sonunda muhtarlıkta etkinliğe katılanlara çay ikram etti. Doğa yürüyüşcüleri ise, karlı havada yürüyüş yapıp, hoş sohbetlerle eğlenceli anlar yaşadıklarını anlattı.

Haber: Mustafa KAHYA

 


yakakentuzunkız yaylasıkardoğasever