Geri

Samsun'da doktorların grevi sürüyor

Samsun'da doktorların eylemi sürüyor. 19 Mayıs üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde doktorlar taleplerini dile getirmeye devam ediyor.


10:17:16 | 2022-03-15


Haberi Sesli Dinle

Samsun'da doktorların eylemi sürüyor. 19 Mayıs üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde doktorlar taleplerini dile getirmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz haftalarda iş bırakma eylemi yapan hekimlerin dün 14 Mart Tıp Bayramı'nda yeniden başlattığı iş bırakma eylemi ikinci gününde de devam ediyor.

TIP ÖĞRENCİLERİ DE DESTEK VERDİ
Dün Samsun Gazi Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen ve iş bıraktıklarını açıklayan Samsun Tabip Odası üyesi doktorların eylemi Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nde de devam ediyor.

Ondokuz Mayıs üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki greve, Samsun Tabip Odası üyesi doktorlarla birlikte Çocuk ve Onkoloji Hastanelerinde çalışan doktorlar da destek verirken, Tıp Fakültesi öğrencileri de eyleme katıldı.

NE İSTİYORLAR?
'Oyalama değil, hakkımız olanı istiyoruz', '36 saat nöbet cinayettir' yazılı dövizler taşıyan doktorlar, alkış ve şarkılarla tepkilerini dile getirdi.

Doktorlar, sözleşme ve ödeme yönetmeliğinin geri çekilmesi ile özlük haklarının iyileştirilmesini talep ediyor.

İki günlük iş bırakma eylemi nedeniyle hastanelerde aciller dışında sağlık hizmeti verilmiyor.

Haber: Mustafa KAHYA


doktorhekimsamsunsamsun tabip odasıfunda furtuneylem14 mart tıp bayramıiş bırakma eylemigrev