Geri

Samsun'da gençlerin bilimle buluşma noktası

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Atakum ilçesinde Kent Park projesinin içine inşa edilen Bilim Samsun; yeni nesil gençlik için ihtiyaç olan tüm gereksinimleri bünyesinde barındıracak. Başkan Mustafa Demir, "Burası geleceğimiz olan yavrularımızın, gençlerimizin çok daha iyi yetişmeleri, uzay teknolojileriyle tanışmaları ve özellikle de havacılıkla alakalı özel eğitim alacakları çok güzel bir mekan oldu" dedi.

12:47:52 | 2022-09-11


Haberi Sesli Dinle

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Atakum ilçesine yaklaşık 31 bin metrekarelik alanda inşa edilen "Kent Park" projesi tamamlandı. Yürüyüş parkurları, oyun alanları, büfe, kafe ve aktivite alanlarının yer aldığı Kent Park'ın içine Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında ‘Bilim Samsun’ projesi de dahil edildi. Kent Park'ın 930 metrekarelik alanında yer alan Bilim Samsun'un açılışı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TEKNOFEST Karadeniz buluşmasında yapıldı.

BİLİMDE YENİ UFUKLAR AÇACAK
Gençlerin büyük bir heyecanla beklediği merkezde astronomiden uzay ve havacılık atölyesine, doğa, tasarım, matematik ve tarım atölyesinden girişim, teknoloji ve dene yap atölyelerine varıncaya kadar birçok bölüm bulunuyor. Yüzlerce gencin eğitim alacağı mekanı geçen hafta ziyaret eden TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar da merkezin gençlere ve çocuklara bilimde yeni ufuklar açacağını ifade ederek Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e teşekkür etti.

YÜKSEK TEKNOLOJİYİ TANIYACAKLAR
Kent Park Projesi'nin içine inşa edilen Bilim Samsun ile amaçlarının her yaştan insanı bilimle buluşturmak olduğunu, özellikle çocuklara ve gençlere bilimi sevdirmek istediklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Burası geleceğimiz olan yavrularımızın, gençlerimizin çok daha iyi yetişmeleri, özellikle uzay teknolojileriyle tanışmaları, yüksek teknolojiyi tanımaları ve özellikle de havacılıkla alakalı özel eğitim alacakları çok güzel bir alan oldu. Kullanıma açıldığında artık burası yüzlerce gencimizin buluştuğu bir mekan olacak" dedi.


Ülkenin geleceğinin artık bilim ve teknolojik atılımda yattığını ifade eden Başkan Demir şunları söyledi: "Türkiye ve dünya hızla ilerliyor. Bu hızlı gelişime Samsun da aynı hızla katkı sağlıyor. Türkiye’de artık insansız hava araçlarını, helikopterleri, yerli üretimleri ve yazılımları konuşuyoruz. Bu alanlarda dünyanın sayılı ülkeleri arasına giriyoruz. Bu alanlarda yetişmiş insan kaynağı da çok önemli. Gençlerimizi, çocuklarımızı bu alanlara yönlendirerek kendi insan kaynağımızı üretebiliriz. Biz de bu amaçla tesisler inşa ettik. Bilim Samsun ve Keşif Kampüsü gibi. Öğrencilerimiz buraya sınavlarla alınarak 3 yıl boyunca eğitim alacaklar. Önümüzdeki günlerde öğrenci alınmaya başlanacak. Artık bu mekanlar yüzlerce gencimize yeni ufuklar açacak."

 


samsunsamsun büyükşehirmustafa demirbilimuzay