Geri

Samsun'da İlçe Transfer Merkezi açılıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi, ilçelerden kent merkezine tek araçla ulaşım imkanı sağlayacak İlçe Transfer Merkezini hizmete alıyor. Vatandaşların ve minibüs esnafının yıllardır süren bekleyişine 29 Aralık’ta son vereceklerini açıklayan Başkan Mustafa Demir, tüm vatandaşları saat 14.00’te yapılacak açılış törenine davet etti.

12:31:31 | 2022-12-27


Haberi Sesli Dinle

Şehrin kronik hale gelen problemlerini çözmek için gece gündüz çalışan Samsun Büyükşehir Belediyesi, alt ve üst yapıya ilişkin proje yatırımlarını tek tek hizmete alıyor. “Akıllı Şehir Trafik Güvenliği” projesi ile kent içi trafiğini önemli ölçüde rahatlatan Büyükşehir Belediyesi, bu kez de ilçelerden kent merkezine toplu ulaşım araçlarıyla gelemeyen vatandaşların yaşadığı büyük mağduriyeti ortadan kaldırıyor.



GÜNÜBİRLİK SEYAHAT SORUNUNA NEŞTER
Vatandaşların tek araçla günübirlik seyahat sorununa neşter vuran Samsun Büyükşehir Belediyesi, ilçe minibüsleri için 13, havaalanı servis araçları için de 3 çelik konstrüksiyonlu peron oluşturuldu. 12 araçlık taksi durağı ve 72 araçlık açık otoparkı bulunacak merkezin çevre saha betonu, asfaltlama ve çizgi imalatları tamamlanarak, danışma, bekleme ve bilet satış ofisi hazırlandı.

BAŞKANDAN DAVET
İlçe Transfer Merkezi Projesi’ni tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, ilçelerden şehir merkezine, şehir merkezinden de ilçelere günü birlik seyahat eden yolcular ile minibüs esnaflarını heyecanlandıran hizmet için geri sayımı başlattı. 29 Aralık’ta hizmete sunulacak projeyle ilgili değerlendirme yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Geleceğin şehri Samsun’da bir sorunu daha çözüme kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlçelerle şehir merkezi arasındaki günü birlik toplu ulaşım sorunun da yaşanan tüm mağduriyetleri tarihe gömüyoruz” diyerek, “Yeni bir sayfa açacağımız bu merkezimiz sayesinde tek araçla ulaşım imkanı sağlıyoruz. Dolayısıyla hem vatandaşlarımız hem de minibüs esnafımız rahata kavuşacak. Aktarma merkeziyle birlikte trafik yükü, ulaşım maliyeti ve zaman kaybı da azalacak. Tüm halkımızı Perşembe günü saat 14.00’te yapacağımız Transfer Merkezi açılış törenimize davet ediyorum” ifadelerini kullandı.


samsunsamsun büyükşehirmustafa demirilçeminibüstransfer merkezi