Geri

Samsun'da 19 Mayıs coşkususu salonda da sürdü

Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlanıyor. Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda da renkli görüntüler vardı.

14:23:30 | 2022-05-19


Haberi Sesli Dinle

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Milli Mücadele'yi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 103. yıl dönümü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda düzenlenen kutlama programıyla devam etti.

Programda yaptığı konuşmada, 19 Mayıs 1919’un, bir milletin küllerinden doğduğu gün olduğunu ve kendisini milleti ile özdeşleştiren Mustafa Kemal Atatürk’ün de bu nedenle bugünü kendine doğum tarihi olarak seçtiğini dile getiren Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, binlerce şehit verilerek, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin gençlere emanet olduğunu belirtti.

Vali Dağlı, "Biliyoruz ki siz gençler, güçlü Türkiye’nin geleceğini inşa edecek neferlerisiniz. ‘Bütün ümidim gençliktedir.’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, özgürlüğe ve bağımsızlığa atılan ilk adım olan 19 Mayıs’ı, gençlere armağan ederek, 103 yıl önce başlatılan bu mücadeleyi tarihimizden aldıkları ilhamla, medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileri mesafelere taşıyacakları konusunda gençlerimize olan güvenini açıkça belirtmiştir. Bu görevin sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde donanımlı, nitelikli ve bilgili insanlar olarak yetişmeniz için bizler en iyiyi yapmaya çalışıyoruz. Sizlerin de 19 Mayıs’ın ruhunu benimseyerek, milli değerlerimize bağlı bir şekilde sorumluluğunuzun bilincinde olarak ve çok çalışarak görevlerinizi en iyi şekilde ifa edeceğinize inanıyoruz.” dedi.


samsun19 mayıssamsun valisitörenmustafa dağıstanlı