Geri

Samsun'da o isimler geri döndü

Yerel seçimler dün itibariyle sona erdi. Kimileri koltuğunu bırakmak zorunda kaldı, kimisi de eski koltuklarına geri döndü. Çarşamba'da Hüseyin Dündar, Kavak'ta Şerif Ün, Havza'da Murat İkiz, Terme'de Şenol Kul yeniden başkan seçildi. Salıpazarı'nda ise BBP sürprizi yaşandı.

13:02:29 | 2024-04-01


Haberi Sesli Dinle

Samsun'da 31 Mart Yerel Seçimleri, önemli bir olay olmadan atlatıldı. Seçim heyecanının yaşandığı Samsun'da bazı belediye başkanları kaybederken, kimisi de daha önce görev yaptığı belediye başkanlığına geri döndü. Çarşamba'da Hüseyin Dündar, Kavak'ta Şerif Ün, Havza'da Murat İkiz, Terme'de Şenol Kul yeniden başkan seçildi. Salıpazarı'nda ise BBP sürprizi yaşandı.

ÇARŞAMBA'DA HÜSEYİN DÜNDAR
Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, Samsun'un Çarşamba İlçesinde kazanan Bağımsız aday Hüseyin Dündar oldu. Çarşamba Belediye Başkanlığı seçimlerinde Bağımsız aday Hüseyin Dündar, AK Parti'nin adayı Ender Gür, CHP'nin adayı İlhan Yürükçü, Yeniden Refah Partisi'nin adayı Necattin Arpacı ve diğer partilerin adayları yarıştı.

Resmi olmayan sonuçlara göre;
Bağımsız Hüseyin Dündar: yüzde 42,96
AK Parti Ender Gür: yüzde 35,48
CHP İlhan Yürükçü: yüzde 9,48
Yeniden Refah Partisi Necattin Arpacı: yüzde 4,39 aldı.

KAVAK'TA ŞERİF ÜN
Kavak'ta AK Parti kaybetti, Yeniden Refah Partisi dönemi başladı. AK Partili mevcut başkan İbrahim Sarıcaoğlu kaybederken, eski başkan Şerif Ün bu kez Yeniden Refah'tan belediye başkanı seçildi.

Kavak Belediye Başkanlığı seçimlerinde AK Parti'nin adayı İbrahim Sarıcaoğlu, Yeniden Refah Partisi'nin adayı Şerif Ün, İYİ Parti'nin adayı Ahmet İçli, CHP'nin adayı Mehmet Ozan Asar ve diğer partilerin adayları yarıştı.
İşte resmi olmayan sonuçlara göre Kavak'ta;

Yeniden Refah Partisi Şerif Ün: yüzde 41,54
AK Parti İbrahim Sarıcaoğlu: yüzde 31,09
İYİ Parti Ahmet İçli: yüzde 19,43
CHP Mehmet Ozan Asar: yüzde 4,36 oy aldı.

HAVZA'DA MURAT İKİZ
Havza ilçesinde ise yeniden Murat İkiz dönemi başladı. AK Parti adayı Murat İkiz seçimin kazanan ismi oldu.
Murat İkiz toplam 9991 oy olarak oyların yüzde 40.96'sını aldı. CHP'nin adayı Ertaş Çoban'ın oyu ise yüzde 29,76'da kaldı.

TERME ŞENOL KUL
Resmi olmayan sonuçlara göre Samsun'un Terme ilçesinde AK Parti adayı Şenol Kul seçimi kazandı. AK Parti'den yeniden belediye başkanı seçilen Şenol Kul, 22.879 oy toplarken, oyların yüzde 49,79'unu aldı. En yakın takipçisi CHP'nin adayı İbrahim Yavuz ile topladığı 16347 oyla yüzde 35,57'de kaldı.

SALIPAZARI'NDA BBP SÜRPRİZİ
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde ise Büyük Birlik Partisi sürprizi yaşandı. Milliyetçi Hareket Partisi'nin adayı Osman Yüksel ile aralarında kıran kırana geçen seçimi kazanan Büyük Birlik Partisi Belediye Başkan adayı Refaettin Karaca başkan seçildi. Karaca, 5047 oyla yüzde 34.37 oy oranı yakaladı. MHP'nin adayı Osman Yüksel ise 33,34'de kaldı.


samsunhavzakavaktermesalıpazarıçarşambahüseyin dündarşenol kulşerif ünmurat ikizrefaettin karaca