Geri

Samsun'da tramvay dehşeti!

Samsun'da bu sabah meydana gelen tramvay kazasında 1'i ağır, 14 kişi yaralandı.

09:34:53 | 2023-06-09


Haberi Sesli Dinle

Samsun'da bu sabah saat 9.40 sıralarında iki tramvay çarpıştı, 1'i ağır, 14 kişi yaralandı. Mert Irmağı köprüsünde meydana gelen kazada Tekkeköy yönüne giden 5512-A numaralı tramvay, önünde seyir eden 5509-A numaralı tramvaya henüz bilinmeyen bir nedenle duramayarak arkadan çarptı.

Kazanın 112’ye bildirilmesinin ardından olay yerine çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. 5512 numaralı tramvayın vatmanı trende sıkışırken, her iki trendeki çok sayıda yolcu da yaralandı.

Vatman, itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu sıkıştığı yerden kurtarıldı. Yaralılar ise sağlık ekipleri tarafından Samsun’daki hastanelere kaldırıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, tramvay kazası nedeniyle Belediye Evleri'nden Cumhuriyet Meydanı'na, Cumhuriyet meydanı'ndan Belediye Evlerine ücretsiz ring hattının sağlandığını duyurdu.

Olay yerine kaza yerinde incelemelerde bulunan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "Samsunumuza geçmiş olsun. Samsun merkezden Tekekköy istikametine giden tramvay diğer tramvaya arkadan çarptı. Vatmanımızın durumu ağır görünüyor. 26 yaralı görünüyor. Hepsi ayakta tedavi alıyor. Anlık ve teknik bir arıza" dedi.


samsuntramvaykaza