Geri

Samsun'da TÜGVA törenle açıldı

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan’ın katılımıyla Gençlik Vakfı Samsun il ve İlçe temsilciliklerinin açılışı yapıldı.

15:44:40 | 2022-03-02


Haberi Sesli Dinle

Türkiye Gençlik Vakfı’nın Samsun il ve ilçe temsilciliklerinin açılışı TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış töreni, TÜGVA Samsun İl Başkanı Mustafa Demir’in konuşması ile başladı.

SİZLERİN YANINIZDAYIZ
Gençlerin Türkiye’nin geleceği olduğunu vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “TÜGVA, çok önemli bir birliktelik. Her zaman gençlerimizin ve sizlerin yanındayız. Yetişemediğiniz yerde destek vermeye hazırız. Samsun’da çok güzel bir gayretiniz var. Yeni binanız hayırlı olsun” dedi.

Her zaman gençlere destek vermek için çalıştıklarını dile getiren Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı da, “Bugün sadece burası değil, bunun gibi 11 binamızın açılışını yapıyoruz. Gençler için uğraşıyoruz ve uğraşmak durumundayız. Gelecek için elimizden ne geliyorsa bunları gençlerimiz için hazır hale getirmemiz gerekiyor. Bu manada tüm kurumlarımız ile gençlerimiz için varız” ifadelerini kullandı.

HER ŞEY GENÇLER İÇİN
“Gençler için uğraşıyoruz” diyen Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Çok önemli bir mekanın açılışında bir araya geldik. Gençler için uğraşıyoruz, uğraşmak durumundayız. Geleceğimiz için elimizden ne geliyorsa kurum ve kuruluşlarımızla yerel yöneticilerimizle, STK temsilcilerimizle birlikte hazır hale getirmemiz gerekiyor. Gençlerimiz için çaba gösteriyoruz. Elimizdeki imkanları da gençlik için buluşturuyoruz ve birleştiriyoruz. 11 bina önemli bir başarı. TEKNOFEST de gençlerimiz için çok önemli bir rüzgar. Hedef olarak 10 bin proje başvurusu koymuştuk. Dün itibariyle 32 bin 500 proje çıktı. Ayın yedisine kadar uzatıldı. 35 binin geçmek suretiyle inşallah Türkiye’de birinci olacağız. Bu gençlerin ve Samsun’un başarısıdır” dedi.

TEKNOFEST'E VURGU YAPTI
Programda konuşan TÜGVA Genel Başkanı Enis Eminoğlu da, "Bu sene TEKNOFEST Samsun’da gerçekleşecek. Gaziantep’in ardından ilk kez Anadolu’da Samsun’da gerçekleştirilecek. Bu anlamda da çok kıymetli görüyoruz. 28 Şubat’ta gerici, irticacı dedikleri insanlar bugün Türkiye’yi çok başka bir noktaya getirmiş oldu. Burada yapacağımız çalışmalar da bunlara zemin hazırlamış olacak. Türkiye’yi daha ileriye getirecek olan buradaki genç kardeşlerimiz ve onların heyecanı, motivasyonudur” diye konuştu.

21. YÜZYILA DAMGAMIZI VURACAĞIZ
Açılışta konuşan ve gençlere seçmek istedikleri yol hakkında fikir veren TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan ise, “Açılışını yaptığımız merkezler, teknolojinin ve bilimin daha ileriye taşınmasına fayda sağlayacak olan merkezler. Bunlar Türkiye’nin geleceğinin, gençlerinin, sizlerin vakit geçirirken geleceklerine katkı sağlayacakları yerler. Ülke olarak yaşanan gelişmeler neticesinde Türkiye 21. yüzyıla damga vuracak. Gelin hep birlikte geleceğinizi yani gençler, 21. yüzyıl sizin yüz yılınız. Geleceğimizi kendi kimliğimizle inşa edelim. Hem kendi inancımızı, kültürümüzü daha sağlam sıkı sıkı tutalım, koruyalım hem de dünyanın 21. yüzyılına damgasını vuracak işleri milletçe yapalım. Şu 20 yılda nerelerden nerelere gelebildik. Neleri yapabilir hale geldik. Uluslararası ilişkilerde, ticarette, siyasi ağırlık olarak Türkiye’de dünyada nasıl bir yere geldi. Şimdi biz bundan sonraki 20 yılda 40 yılda neleri yapabileceğimizi daha iyi görüyoruz. Gerçekten daha bir şey görmedik. Türkiye olarak 21. yüzyılda damgamızı vuracağız. Bundan hiç endişeniz olmasın. Ama ne yapacağız; çalışacağız” şeklinde konuştu.

GENÇLERLE SOHBET ETTİ
Açılış konuşmaların ardından toplam 12 temsilciliğin açılış kurdelesi kesildi. Bilal Erdoğan ve protokol üyeleri, daha sonra incelemelerde bulundu, gençlerle sohbet etti. Açılış törenine, TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in yanı sıra AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Ersan Aksu, TÜGVA Samsun İl Temsilcisi Mustafa Demir, eski İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan ayrıca, TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, Paydaş Üniversite Rektörleri ve protokol üyeleri ile birlikte Eğitime Destek Platformu Koordinasyon Toplantısına katıldı.

 


bilal erdoğansamsuntügvaenis eminoğlutürkiye gençlik vakfımustafa demirzülkif dağlısamsun valisi