Geri

Samsun'daki çirkin saldırıya tepki büyüyor. Samsun ayakta...

Samsun'da, Onur Anıtı'na yönelik çirkin saldırıya tepkiler şehirde çığ gibi büyüyor. Saldırıyı duyan anıtın bulunduğu Atatürk parkı'na koştu.

12:06:24 | 2022-02-03


Haberi Sesli Dinle

Samsun'da, Onur Anıtı'na yönelik çirkin saldırıya tepkiler şehirde çığ gibi büyüyor. Saldırıyı duyan anıtın bulunduğu Atatürk parkı'na koştu.

Samsun’un milli mücadele simgesi olan Onur Anıtı’na halat bağlayarak araçla çekip indirmeye çalışılmasına tepkiler büyüyor. Çirkin saldırıyı duyanlar Atatürk Anıtı'nın bulunduğu Atatürk Parkı'na koştu. Siyasiler ve STK temsilcileri, Atatürk Anıtı’na yönelik gerçekleştirilen saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek, olaya tepki gösterdi.

KARAASLAN: GEREKLİ İŞLEMLER BAŞLATILDI
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, yaptığı açıklama ile Atatürk Anıtı’na urgan asılarak saldırı gerçekleştirilmesine tepki gösterdi. Karaaslan, yaptığı yazılı açıklamada, “Milli Mücadele şehri Samsun’umuzun simgesi Onur Anıtı’na yapılan çirkin saldırıyı kınıyorum. Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasına saygısızlık anlamını taşıyan bu menfur eylemi gerçekleştirenler hızla yakalanmış, gerekli işlemler başlatılmıştır” dedi.

SİYASİLER TEPKİ GÖSTERDİ
CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar, Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik ve ADD Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli de, çirkin olaya tepkilerini dile getirdi.

TWİTTER'DA GÜNDEM OLDU
Öte yandan samsun'da gerçekleşen çirkin saldırıya sosyal medyada büyük tepki yağarken, Twitter'da da gündem oldu.

KÖKTAŞ DA KINADI

Fuat Köktaş: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk milletin ortak ve yüksek değeridir. Bu anlamda; Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadele yolunda ilk adımı attığı Samsunumuzun simgesi olan Atatürk Anıtı'na (Onur Anıtı) yapılan saygısız ve menfur saldırıyı kınıyorum."

TERME BELEDİYESİ'NDEN KINAMA
Terme Belediyesi yaptığı açıklama ile çirkin saldırıyı kınadı. Açıklamada, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan Kurtuluş Savaşı'nın, başlangıcını simgeleyen 'Onur Anıtı'na yapılan çirkin saldırıyı kınıyoruz" denildi.

HALUK KOÇ: REZİL VE HAİNSİNİZ

Haluk Koç: Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş tarihinde,ilk adımın atıldığı Samsun’da; Bağımsızlık ve Kurtuluş sembolü Atatürk Anıt’ına yapılan alçak ve hain saldırının failleri mutlaka ortaya çıkarılmalıdır. Bu saldırıyı yapanlar, cesareti verenler, zeminini hazırlayanlar; Rezil ve Hainsiniz."

SAMSUNSPOR'DAN KINAMA
Yılport Samsunspor da, yayınladığı bir mesajle, "Şehrimizde bulunan Onur Anıtı'na yapılan çirkin saldırıyı kınıyor, faillerinin en yakın zamanda cezalandırılmasını temenni ediyoruz" diyerek kınadı.

UGİAD DA KINADI
UİGAD Genel Başkan Yardımcısı Said Çetintaş, "Ülkemizin huzur ve güven ortamını bozmak adına dini ve manevi değerlerimize yapılan her türlü alçak saldırılayı kınıyorum" dedi.

NURULLAH: CEZASIZ KALMAYACAK
Samsunsporlu kaleci Nurullah Aslan da, sosyal medya hesabından, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, şehrimizdeki Onur Anıtı'na yapılan çirkin saldırıyı kınıyorum. Milli Mücadelemizin ve Samsun'umuzun simgesi olan Atatürk Anıtı'na düzenlenen saldırı biliyoruz ki cezasız kalmayacak" ifadelerini kullanarak saldırıyı kınadı.

 

 


ATATÜRKATATÜRK ANITIONUR ANITISAMSUNSAMSUN ATATÜRK PARKIçiğdem karaaslan