Geri

Samsun Keşif Kampüsü’nde eğitim yeni dönemde devam ediyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Samsun Keşif Kampüsü’nde 2023-2024 eğitim öğretim döneminin başlamasının ardından eğitim çalışmaları kaldığı yerden devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Keşif Kampüsü’müzde öğrencilere bilim ve teknoloji alanında keşif yeteneklerini ön plana çıkarmalarını sağlayacak bir eğitim veriliyor” dedi.

12:45:56 | 2023-11-05


Haberi Sesli Dinle

Geleceğin teknolojilerini üretecek çocukların bilimle iç içe olup bilgiye dayalı sistemlerle eğitilmelerini hedefleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Atakum ilçesi Emek Park’ta inşa ettiği Samsun Keşif Kampüsü’nde eğitim çalışmaları 2023-2024 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte devam ediyor. T3 Vakfı ile yapılan iş birliği kapsamında eğitim programları oluşturulan Samsun Keşif Kampüsü’nde daha önce girdikleri sınavı başarıyla tamamlayan 9-11 yaş grubundaki 372 öğrenci eğitim alıyor. Eğitim çalışmaları için TÜBİTAK, Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Üniversitesi’nin de destek verdiği Samsun Keşif Kampüsü’nde matematik, fizik, astronomi uzay ve havacılık, teknoloji, kimya ve insan bilim, doğa, kişisel gelişim, destekleyici eğitim, girişim, üretim ve dene yap atölyesi ile bunlara ait keşif alanları yer alıyor.

‘ÇOK ÖNEMLİ BİR EĞİTİM YATIRIMI’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Türkiye’nin yarınlarında önemli rol oynayacak bugünün çocukları için yapılan her çalışmayı büyük bir hassasiyetle gerçekleştirdiklerini belirterek “Kentimize birçok yeni eğitim yatırımını kazandırdık. Bu yatırımlardan biri olan Samsun Keşif Kampüsü’müzde öğrencilere bilim ve teknoloji alanında keşif yeteneklerini ön plana çıkarmalarını sağlayacak bir eğitim veriliyor. Bilim yuvası olan o bu tesis, sadece ilimiz için değil ülkemiz için de çok önemli. Çünkü burada eğitim gören çocuklarımız gelecekte bilim ve teknoloji alanında önemli konumlarda yer alacaklar. Çocuklarımız için bu bilinç ve amaç doğrultusunda bir eğitim çalışması gerçekleştiriliyor. Burada geleceğin mucitlerini yetiştiriyoruz. Eğitim anlamında çok fark yaratan bu güzel eğitim tesisini kentimize kazandırdığımız için çok mutluyuz” dedi.

2 YILLIK EĞİTİM PROGRAMI UYGULANIYOR
Samsun Keşif Kampüsü’nde öğrencilere sunulan eğitim ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Bilim Okulları Koordinatör Yardımcısı Birol Genç, “Keşif Kampüsü’nde 8 atölye ve 2 tane DENEYAP atölyemiz var. Burada çocuklarımız her alanda eğitim alıyor. Matematikten astronomiye, fizikten kişisel gelişime, kimya ve insan bilimiden doğa bilimlerine kadar her alanda eğitim veriyoruz. Burada eğitim alan çocuklarımız T3 Vakfı tarafından düzenlenen sınavda başarılı sonuçlar alan çocuklarımız. 2 yıllık eğitim çalışması kapsamında öğrencilerimiz burada eğitim alıyor. Hatta burası için ‘Çocuk Üniversitesi’ konseptli bir okul diyebiliriz. 4,5,6 ve 7. sınıf öğrencilerimiz burada sabit olarak hafta sonları eğitim alıyorlar. Bu 372 öğrencimizin dışında da ilerleyen zamanlarda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarımızdan gelecek başka öğrencilerimize de hafta içi hizmet vermeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER ÇOK MEMNUN KALDI
Samsun Keşif Kampüsü’nde eğitim gören Merve Demirci isimli öğrenci ise şunları söyledi: “Burada çok farklı etkinlikler yapıyoruz ve ben buradaki etkinliklerde çok mutlu oluyorum. Yaptığımız her etkinlik çok ilgimi çekiyor mesela robot yapmak, yazılımı yüklemek çok eğlenceli oluyor. Bazen kendi aramızda yarışmalar yapıyoruz ve çok eğlenceli oluyor. Buradaki arkadaşlarımı çok seviyorum. Keşif Kampüsü derslerimde de aslında daha da etki yaratıyor bana çünkü mesela bazı derslerimizde böyle konular da oluyor bunlar da derslerde işime yarıyor. Bu imkanı bize veren herkese teşekkür ediyorum.”

‘KENDİ TASARIMLARIMIZI YAPIP, FİKİRLERİMİZİ GELİŞTİRİYORUZ’
Samsun Keşif Kapüsü’nde 2’inci yılı olduğunu belirten öğrenci Fatih Kemal Özdoğan ise “Burada kendi tasarımlarımızı yaparak, kendi fikirlerimizi geliştiriyoruz. Güzel bir deneyim benim için çok yararlı oluyor. Çok güzel bir fırsat sunuldu” diye konuştu.
Furkan Eymen Gümüş isimli öğrenci ise “Astronomi atölyesinde uzayla, ayın evreleri, dünya ve güneşle ilgili şeyler öğreniyoruz. Okulumuzda da öğrendiğimiz için burası bize çok şey katıyor. Burada okumaktan böyle bir şeyler öğrenmekten çok mutluyum. Geçen sene başladım buraya şu anda da devam ediyorum çok mutluyum. Herkesi davet ediyorum çok güzel bir yer öğretmenlerimiz çok güzel çok iyi anlatıyorlar” dedi.


samsunsamsun büyükşehirmustafa demirelektrikli otobüssamsun haberlerikeşif kampüsüöğrencieğitim