Geri

Samsun KURSDER'den örnek davranış

Samsun Özel Öğretim Kursları ve Muhtelif Kursları Geliştirme Derneği (KURSDER), örnek bir karara imza attı. KURSDER Başkanı Mehmet Ali Kavaklı, yönetim kurulu kararıyla, depremzede ailelerinin çocuklarına derneğe bağlı tüm kurumların kapıların sonuna kadar açık olduğunu söyledi.

15:21:44 | 2023-02-09


Haberi Sesli Dinle

Samsun KURSDER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kavaklı ve beraberindeki Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bir basın açıklaması yaptı. KURSDER olarak depremin yaralarının bir an önce sarılmasına katkı vermek için yönetim kurulu olarak karar aldıklarını belirten Kavaklı, Samsun'a gelecek olan depremzede vatandaşların çocuklarını ücretsiz okul takviyesi olarak kurslarına alacaklarını, ayrıca LGS ve YKS öğrencilerine de bu imkani sunacaklarını söyledi.

GÖNÜLLÜ KAHRAMANLARA MİNNETTARIZ
Ülke olarak zor günlerden geçildiğine dikkat çekerek, Türk milletinin şecaati ve kadirşinaslığının tarifinin mümkün olmadığını belirten Başkan Kavaklı, "Sürekli sosyal medya ve basın aracılığıyla pür dikkat deprem bölgesindeki durumu içimiz parçalanarak izliyoruz. Orada çalışma yapan tüm kamu ve özel çalışanlara, enkaz altından canlarımızı çıkarmaya çalışan başta Kızılay, Afad olmak üzere tüm gönüllü kahramanlara minnettarız" dedi.

KURUMLARIMIZIN KAPISI DEPREMZEDE ÇOCUKLARA AÇIK
Türk halkının ve ülkenin acı gününde mensubu oldukları meslek grubunda ki arkadaşları ile birlikte bir karar aldıklarını ifade eden Başkan Kavaklı, "Samsun'daki Kursder üyesi kurumlarda depremzede öğrencilere kurumlarımızın kapısı sonuna kadar açıktır. Bu konuyla alakalı olarak Sayın Vali Yardımcımız Hasan Öztürk Bey'i ziyaret ederek, hem geçmiş olsun ve başsağlığı temennisinde bulunduk hem de Samsun Kursder olarak şehrimize gelecek olan depremzede vatandaşlarımızın çocuklarına ücretsiz okul takviyesi olarak kurslarımıza alacağımızı, yine LGS ve YKS öğrencilerine de bu imkani sunacağımızın bilgisini verdik. Sayın Vali Yardımcımız Hasan Öztürk Bey bizlerin bu kararından duyduğu memnuniyeti ifade ettiler" diye konuştu.

HERKESE DÜŞEN GÖREV, YARALARI SARMAK
Vali Yardımcısı Hasan Öztürk'ün, deprem bölgesi ve depremzedelere yardım konusunda Valilik ile organize olunduğunda yardımın daha hızlı ve daha etkin olduğunu belirttiğini de dile getiren Başkan Kavaklı, "Bizlerin derhal İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordinasyonunu sağlayarak gerekli iletişimi bizzat kendileri Özel Kalemleri vasıtasıyla yaptılar. Sayın Vali Yardımcımız Hasan Öztürk Bey'in yakın ilgisinden bizler de çok memnun olduk. Ülkemizin bu sıkıntılı döneminde her bir bireye düşen görev, elinden geldiğince yaraları sarmaktır. Bizler de bu şekilde bir fayda verme ümidiyle hareket ettik. Bu kararı alan Samsun Kursder üyesi her kuruma ayrı ayrı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.


samsunkursdereğitimöğretimmehmet ali kavaklısamsun haberleri