Geri

Samsun Rotary’den okullarda ‘Bilim Tiyatrosu’

Samsun Rotary Kulübü, 12. Dostluk Panayırı’ndan elde ettiği gelirle bilimi sevdirmek amacıyla miniklerle Bilim Tiyatrosu’nu buluşturdu. Heyecanlı anların yaşandığı oyunda öğrenciler hem eğlendi hem de öğrendi.

14:00:55 | 2023-01-12


Haberi Sesli Dinle

Atakum Belediyesi ev sahipliğinde Samsun Rotary Kulübü tarafından Eylül ayında Çakırlar Korusu’nda gerçekleştirilen 12. Dostluk Panayırı’ndan elde edilen gelirle minik öğrenciler Bilim Tiyatrosu ile tanıştı. Atakum Belediyesi AtaÇocuk Çocuk Gelişim Merkezleri’nde, İzmir Kukla Sanat Tiyatrosu’ndan Mehmet Gezenoğlu’nun kimyasal maddelerin oluşturduğu tepkimelerle bilimi konu ettiği oyunda çocuklar heyecanlı ve eğlenceli anlar yaşadı.

Gösteriye, Uluslararası Rotary 2430. Bölge Dönem Guvernörü Emre Öztürk ve eşi Gülce Öztürk, Samsun Rotary Kulübü Başkanı Ayşe Mine Ergun, Samsun Rotary Kulübü Gelecek Dönem Başkanı Nur Aydıner, Guvernör Yardımcısı Mehmet Saraçoğlu ve eşi İpek Saraçoğlu, Uluslararası Rotary 2430 Bölge Sekreteri Murat Turan da katılarak miniklerin heyecanına ortak oldu.

“BU BİR İYİLİK YOLCULUĞU”
Çocuklara bilimi sevdirmek ve onların vizyonunu genişletmek amacıyla İzmir’den özel olarak gelen Bilim Tiyatrosu’nu ağırladıklarını söyleyen Samsun Rotary Kulübü Başkanı Ayşe Mine Ergun, “Eylül ayında düzenlediğimiz 12. Dostluk Panayırı’nda, Atakum Belediyesi ve Atakum Belediye Başkanımız Av. Cemil Deveci’nin büyük katkı ve destekleri oldu. 5 bine yakın kişinin katılımıyla düzenlediğimiz panayırının geliriyle ilgili bir söz vermiştik. Hayallere dokunacaktık ve hayalleri gerçekleştirecektik.

Dönem temamız da ‘Rotary ile hayal edelim.’ Bu hayallerden birisi de çocuklarımızı bilimle buluşturmak, onlardaki bilgi seviyesini artırmaktı. Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukları olarak ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir’ sloganıyla yola çıktık ve Bilim Tiyatrosu’nu şehrimize getirdik. İzmirli bir ekibimiz Samsun’da bizim misafirimiz oldu. Hem köy okullarında hem de Atakum Belediyesi’nin AtaÇocuk Çocuk Gelişim Merkezleri’nde bu projeyi gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Çocukların ilgisi ve tiyatroyu izlerkenki heyecanlarını görmek bizler için ayrıca mutluluk bir oldu.

Projemizin gerçekten hayatlara dokunduğunu gördük. Umarız güzel bir katkı sağladık, gülüşlerden çığlıklardan biz onu anladık. Tabii ki panayırın geliri ile yapacağımız işler bununla sınırlı değil. Çocuklarımız ve toplumumuzun mimarı kadınlarımıza yönelik yapacağımız daha çok projemiz var. Atakum Belediyemize ve Başkanımız Av. Cemil Deveci’ye teşekkür ediyoruz. Bize her zaman çok değerli destekleri oluyor. Bu bir iyilik yolculuğu, hizmet yarışı aslında. Zaten hizmetin ve iyiliğin olduğu her yerde Atakum Belediyesi var” diye konuştu.

 


samsunsamsun rotary kulübüata çocukçocuköğrencieğitimsamsun haberatakumatakum belediyesi