Geri

Samsun sporcu sayısında Türkiye 3.'sü

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun'un 144 bin 957 sporcu kart sayısıyla Türkiye'de 3. olduğunu ve 111 bin 201 lisanslı sporcu olduğunu açıkladı.

08:34:32 | 2021-11-19


Haberi Sesli Dinle

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun'un 144 bin 957 sporcu kart sayısıyla Türkiye'de 3. olduğunu ve 111 bin 201 lisanslı sporcu olduğunu açıkladı.

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğiyle yürütülen spor faaliyetleri kapsamında Samsun'da sporcu lisans sayıları, okul sporcu lisans sayıları ile sağlık raporlarının görüşüldüğü Değerlendirme Toplantısı yapıldı. İlgili kurum yöneticilerinin katıldığı toplantıda Vali Dağlı, samsun'un sporcu sayısında Türkiye'de üçüncü sırada yer aldığını söyledi.

111 BİN LİSANSLI SPORCU VAR
Vali Dağlı, toplantıda yaptığı konuşmada, Samsun'da 144 bin 957 sporcu kart sayısı ile Türkiye'de 3. sırada yer aldığını ve il genelinde 111 bin 201 lisanslı sporcu olduğunu ifade eden Vali Dağlı, "Samsun, sahip olduğu 106 spor tesisi ile Türkiye’de spor altyapısı noktasında mükemmel bir potansiyele sahiptir. Gençlerimizin bu tesisleri tanıması ve daha çok kullanması noktasında beden eğitimi derslerini buralarda yapması için çalışmalar yürütüyoruz. Ayrıca şu an itibarıyla okul kulüp sayımız 40 ve bu sayının artırılması için neler yapabileceğimizi değerlendiriyoruz. Çocuk ve gençlerimizi sporla tanıştırmayı, sporu geniş kitlelere yaymayı, spor kültürünü yerleştirmeyi, sporu sevdirmeyi, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit etmeyi ve spor branşlarına yönlendirerek üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamayı hedefliyoruz" dedi.


Vali Zülkif Dağlılisanslı sporcu