Geri

Samsun'un Yakakent ilçesinde Uzunkız Yaylası ziyaretçilerini bekliyor

Samsun'un Yakakent ilçesinde çam ormanları arasında bulunan 1300 rakımlı Uzunkız Yaylası, kamp ve çadır tatilini sevenler için uygun bir alternatif oluşturuyor. Yayla, özellikle sıcaktan kaçmak ve kalabalıktan uzaklaşıp doğa ile baş başa vakit geçirmek isteyenler için önemli imkanlar barındırıyor.

08:07:50 | 2022-08-16


Haberi Sesli Dinle

Samsun'un Yakakent ilçesindeki Uzunkız Yaylası, doğal güzellikleri ve çam ormanlarıyla doğaseverleri bekliyor. İlçe merkezine 35 kilometre uzaklıkta, çam ormanları arasında bulunan 1300 rakımlı Uzunkız Yaylası, ziyaretçilerine doğada yürüyüş yapma imkanı sunuyor.

TURİZM HAREKETLİLİĞİ
Sıcak havadan kaçmak isteyenler, kamp ve çadır tatilini sevenler için uygun alternatif oluşturan Uzunkız Yaylası, kalabalıktan uzaklaşıp doğayla baş başa kalmak isteyenlerin uğrak yeri oluyor. İstanbul'da faaliyet gösteren Yakakent Uzunkız Yayla Derneği Başkanı Aydın Çoşkun, Gazete Ekip muhabirine, yaz mevsimin başlamasıyla birlikte Uzunkız Yaylası'nda turizm hareketliliği yaşandığını söyledi.

GÖRÜLMEYE DEĞER MANZARA
Bir sahil kasabası olan Yakakent'in denizin hemen bitiminde uzanan dağlarıyla yayla turizmi için çok elverişli olduğuna işaret eden Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma da, "Yakakent'in içinden geçilerek gidilen Uzunkız Yaylası yolu üzerinde ahşap evler ve yöresel mimari unsuru serenderler görülmeye değer manzara oluşturmaktadır. Mesire yerleri de bulunan Uzunkız Yaylası, kalabalıktan uzaklaşmak isteyenler için ideal bir seçenektir" dedi.

SERİN VE TERTEMİZ HAVA
Yaylada doğup büyüyen 87 yaşındaki Hüseyin Altuntaş da, serin ve temiz havasıyla yaylanın güzel, yaşanabilir yer olduğunu vurguladı. Yazın gelmesiyle yaylanın nüfusunun arttığını anlatan Altuntaş, "Yayladaki bir çok evde yaz kış burada yaşıyoruz. Güzel ve tertemiz havası var." ifadesini kullandı.

YAZIN NÜFUSU ARTIYOR
Yayla sakinlerinden Ali Baş (77) ise, "Yüksekliği ve bitki örtüyle yayla yaşanabilir bir yer. Yazın gelmesiyle birlikte yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri oldu. Ayrıca İstanbul'dan izine gelen hemşehrilerimiz yaylamızın nüfusunu daha da arttırdı." diye konuştu.

Haber: Mustafa KAHYA

Uzunkız yaylasında doğup büyüyen 87 yaşındaki Hüseyin Altıntaş (87) yaylada hayvancılık ve tarım yapıyor.

 


samsunyakakentyakakent belediye başkanıhüseyin kıymauzunkız yaylasıuzunkızyaylaturist