Geri

Samsun Valisi Dağlı'dan aşı çağrısı

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, vaka sayılarının yeniden artmaya başladığına işaret ederek, vatandaşlardan tedbirlere uygularanı ve aşı yaptırmalarını istedi.

13:10:42 | 2022-01-11


Haberi Sesli Dinle

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, İl genelinde koronavirüs vakalarının son durumu, kış tedbirleri ve okullarda yürütülen sportif yetenek taramalarıyla ilgili çalışmaları görüşmek üzere toplantı gerçekleştirdi. Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın başkanlığında gerçekleşen toplantıya vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

TEDBİR VE AŞI ÇAĞRISI
Toplantıda yaptığı konuşmada Omicron varyantının kısa bir süre önce ülkemizde de görülmeye başlamasının ardından, uzunca bir zamandır kontrol altında olan vaka sayılarının artmaya başladığına dikkat çeken Vali Dağlı, vatandaşlara maske, mesafe ve temizlik tedbirlerine titizlikle uymaya devam etmeleri ve aşı dozlarını bir an önce tamamlamaları çağrısında bulundu.

YETENEKLİ ÇOCUKLAR KEŞFEDİLİYOR
Spor konusunda yetenekli olan gençlerin keşfedilmesi anlamında sportif yetenek taramalarının büyük bir fayda sağladığını dile getiren Vali Dağlı, yetenekli olduğu tespit edilen öğrencilerin sportif faaliyetlere katılımının teşvik edilmesi için ailelerin ve okulların vereceği desteğin önemli olduğunu belirterek, ilçe kaymakamlarına da bu konuda titiz bir çalışma yapmaları talimatı verdi.

KIŞ TEDBİRLERİ
Kış aylarının etkisiyle trafik başta olmak üzere yaşanması muhtemel tüm olumsuzluklara karşı alınan tedbirlerin yeniden gözden geçirilerek değerlendirildiği toplantıda Vali Dağlı, özellikle soğuk havalarda barınacak sıcak yeri olmayan vatandaşların mağduriyet yaşamaması için devam eden çalışmaların hassasiyetle yürütülmesini istedi.

MÜLKİ AMİR, DEVLETİ TEMSİL EDİYOR
Konuşmasında, mülki idare amirlerinin mesai mefhumu gözetmeksizin il ve ilçelerde devleti temsil ettiğini ifade eden Vali Dağlı, "Devlet ile vatandaş arasındaki sevgi ve güven bağlarını güçlendiren bir tavırla görevlerini ifa ederken 'Halka hizmet Hakk’a hizmet' düsturuyla ülkesine hizmet etme bilinciyle çalışan idarecilerimiz devletin önemli yapı taşlarındandır. Büyük fedakârlık ve çalışma azmiyle görev yaparken, devletimizle milletimiz arasındaki bağı kuvvetlendirerek ülkemizin gelişmesi için çaba sarf eden Vali Yardımcılarımız ve ilçelerimizde hizmet veren Kaymakamlarımızla birlikte tüm idarecilerimizin '10 Ocak İdareciler Günü'nü kutluyor, aileleri ile birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ediyor, kaybettiklerimize de Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.


samsunsamsun valisizülkif dağlıtoplantıvakaomicronaşı