Geri

Samsunlu doğaseverler Uzunkız Yaylası'nda yürüdü

Samsun'da faaliyet gösteren bir grup doğasever tarafından doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Yakakent ilçesine bağlı 1300 rakımlı Uzunkız Yaylası'na yürüyüş etkinliği yapıldı.

12:19:33 | 2022-12-19


Haberi Sesli Dinle

Yakakent İlçe merkezine yaklaşık 32 kilometre mesafedeki doğanın bu eşsiz güzelliğini görmek isteyen Samsunlu doğa sevenler, zorlu parkurların geçildiği Uzunkız Yaylası'na yürüyüş düzenleyerek farklı bir gün geçirdi.

15 KİLOMETRELİK ZORLU AMA KEYİFLİ PARKUR
Sonbaharda insanı büyüleyen sarı, kızıl ve yeşil tonları, çağlayan suları, yüzlerce bitki türü, kıranca tümülüsleri ile dikkat çeken Uzunkız Yaylası'da yürüyüş yapan Samsun Doğa Severler Topluluğu lideri Afşin Alperen Kahraman ve 20 kişilik ekip, 15 kilometrelik orta ve zorlu parkur sonunda Uzunkız Yaylası'nda keyifli, eğlenceli ve unutulmaz anlar yaşadı.

SAMSUN'UN ÖNEMLİ TURİZM DEĞERLERİNDEN BİRİ
Samsun Doğa Severler Topluluğu Lideri Afşin Alperen Kahraman nezaretinde gerçekleştirilen yürüyüş sonrasında Uzunkız Yaylası'nın muhteşem doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülediğini anlatan Yakakent'in gönüllü 'Turizm ve Doğa' elçisi Mustafa Kahya, "Uzunkız Yaylası, Samsun'un ve Yakakent ilçemizin önemli değerlerinden biri. İlçemize yürüyüş için gelen misafirlerimiz için çok keyifli bir yürüyüş oldu ve büyük ilgi gördü. Yürüyüşçülerimiz Uzunkız'ın eşsiz güzelliklerini fotoğraflayarak ve video çekimlerini yaparak güzel anlara tanık oldu. Samsunlu doğa severlerin ilçemizi ziyaret ederek hafta sonu yürüyüşü etkinliğinde 'Uzunkız Yaylası'nı seçtikleri için kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

DOĞAYLA İÇ İÇE
Samsun Doğa Severler Topluluğu Lideri Afşin Alperen Kahraman da, "Uzunkız Yaylası'nda doğayla iç içe olmak bizim için bir tutkudur. Bu sayede bir çok doğal güzelliği görme fırsatı elde ettik. Hafta sonu çok güzel, keyifli ve eğlenceli bir gün geçirdik. Yakakent Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Kıyma'ya, bizlere yürüyüş boyunca eşlik eden Yakakent'in gönüllü turizm elçesi Mustafa Kahya'ya, ev sahipliği yapan İstanbul'da faaliyet gösteren Yakakent ilçesi Uzunkız Yaylası Yardımlaşma Derneği Başkanı Aydın Coşkun'a, Uzunkız Yaylası'nda bizlere sabah kahvaltısı ikramında bulunan ve rehberlik yapan Mustafa Altınışık, Ramazan Baş ve eşlerine, küçük çocuklara ve yürüyüş rotamızda bizleri uzaktan takip ederek can güvenliğimizi sağlayan Yakakent Jandarma Komutanlığı yetkilerine teşekkür ederiz" diye konuştu.

Haber: Mustafa KAHYA / YAKAKENT


yakakentuzunkız yaylasısohbahardoğasever