Geri

Samsunlular İstanbul'da buluştu

İstanbul'da yaşayan Samsunlular, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) tarafından İstanbul Yenikapı etkinlik alanında düzenlenen Samsun Tanıtım Günleri'nde buluşuyor. Tanıtım Günleri'ne İstanbul dışından Samsunlular da katılıyor.

10:42:23 | 2022-05-14


Haberi Sesli Dinle

İstanbul'da yaşayan Samsunlular, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) tarafından İstanbul Yenikapı etkinlik alanında düzenlenen Samsun Tanıtım Günleri'nde buluşuyor. Tanıtım Günleri'ne İstanbul dışından Samsunlular da katılıyor.

Samsun Tanıtım Günleri'nin açılışı Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Milletvekilleri Çiğdem Karaaslan ve Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Vali/Mülkiye Başmüfettişi Osman Kaymak, ilçe belediye başkanları, SAMKON Genel Başkanı Hasan Kaya Aşçı, protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Dört ulaşım ağına yakınlığı, sanayisi, sağlık ve spor alt yapısı, doğal, kültürel ve tarihi güzellikleriyle tam bir cazibe merkezi olan Samsun’un, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Üniversitesi’ndeki öğrencilerinin yanı sıra ilk ve orta öğretimdeki 300 bine yakın öğrencisinin oluşturduğu genç ve dinamik nüfusu Karadeniz’in parlayan yıldızı olduğunu ifade eden Vali Dağlı, Samsun Tanıtım Günlerinin de, böylesine önemli niteliklere sahip Milli Mücadele’nin ilk adım şehri Samsun’u tüm yönleriyle Türkiye’ye ve dünyaya tanıtma anlamında önemli bir etkinlik olduğunu belirtti.

Bu etkinliğin Mayıs ayında yapıyor olmasının da kendileri için ayrı bir anlam taşıdığını dile getirerek, önümüzdeki hafta büyük bir coşkuyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 103. yıl dönümünü kutlayacağımızı hatırlatan Vali Dağlı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurtuluş meşalesini yaktığı şehirde yaşıyor olmanın onurunu ve ayrıcalığını, iki yıl süren pandeminin ardından 100. yıldaki coşku ve heyecanla yeniden kutlamak için tüm hazırlıkların yapıldığını söyledi.

30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun’un ev sahipliğinde düzenlenecek dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST2022’nin de hem 19 Mayıs heyecanını zirveye taşıyacağını hem de Samsun’un dünyaya tanıtımı açısından önemli bir fırsat olacağını dile getiren Vali Dağlı, İstanbul’da yaşayan Samsunlu hemşehrilerimizi de bu güzel uluslararası organizasyona şahitlik etmeye davet etti.

Etkinliğin açılış kurdelesini protokol üyeleriyle birlikte kestikten sonra stantları ziyaret eden Vali Dağlı, İstanbul ve çevre illerde yaşayıp da memleket hasretini bir nebze olsun gidermek isteyen hemşehrilerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızı Samsun'un tüm güzelliklerinin yer aldığı Samsun Tanıtım Günleri'ni ziyaret etmeye davet etti.


samsunsamsun valisiistanbulsamsun tanıtım günlerisamkon