Geri

Samsunlular soruyor: Öncü Samsun'u İstanbul'dan mı yönetecek?

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü'nün Samsun'daki seçim çalışmalarını bırakarak sık sık İstanbul'a gitmesi, "Samsun İstanbul'dan mı yönetilecek?" sorusunu akıllara getiriyor. Daha önce iki kez İBB Başkanı İmamoğlu ile görüşen Öncü, bu kez klip çekimi için İstanbul'a gitti.

13:59:45 | 2024-03-11


Haberi Sesli Dinle

SAMSUN'U İMAMOĞLU MU YÖNETECEK?
Samsun'u yönetmeye talip olan CHP Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Cevat Öncü'nün sık sık İstanbul'a gitmesi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile iki kez görüşerek bazı tavsiyeler alması, "Samsun'u İstanbul'dan İmamoğlu mu yönetecek?" sorusunun sorulmasına neden oldu. "Cevat Öncü-Ekrem İmamoğlu Zirvesi" adı altında gerçekleşen iki buluşmanın haricinde Öncü, son olarak CHP'nin hazırladığı klip çekimi için İstanbul'a gitti. Samsun'da seçim çalışmalarından çok İstanbul'da zaman geçiren Öncü'nin İstanbul sevdası Samsunluların da tepkisini çekiyor.

ÜÇ KEZ İSTANBUL'A GİTTİ
Seçim süreci başladıktan sonra farklı zamanlarda iki kez İstanbul'da Ekrem İmamoğlu ile görüşen CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Genel Merkez tarafından hazırlanan reklam filminin çekimi için de geçtiğimiz günlerde İstanbul'daydı. Toplam bir dakikalık reklam filminde Cevat Öncü'nün balıkçılarla olan bir kaç saniyelik görüntüsüne de yer verildi. Seçimi kazanması için çok çalışması gereken Öncü'nün Samsun'daki seçim çalışmalarını dahi bırakarak İstanbul'a gitmesini eleştiren Samsunlular, "Biz Samsun'da duran başkan istiyoruz, İstanbul'dan akıl alan değil" dedi.



NEDEN SAMSUN'DA DURMUYOR?
Samsunlular, "Samsun'u yönetmeye talip olan bir kişinin sık sık İstanbul'a giderek, İstanbul'dan akıl alması hoş karşılanacak bir durum değil. Cevat Öncü Samsun'u yönetecek kapasiteyi kendisinde göremiyor mu? Neden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ile sık sık görüşüyor? İmamoğlu'nun ekibinden neden destek alıyor? Ortada kazanılmış bir seçim yok. Bu şimdiden neyin işbirliği? Seçimi kazanırsın, belediyeler arası işbirliğini yaparsın, ancak seçim gibi önemli bir zamanda Samsun'da durmayan birisi seçimden sonra burada hiç durmaz, sık sık İstanbul'a İmamoğlu'nun yanına gider.. Samsun, başkalarından alınacak akılla yönetilecek bir şehir değildir" dedi.

 


cevat öncüsamsun büyükşehirchpchp samsun büyükşehir adayısamsun haberleriekrem imamoğluistanbul