Geri

Samsunspor'da galibiyet istiyor

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, "Biz oynadığımız oynayacağımız her maçı kazanmak için sahada olacağız. Fenerbahçe maçını da kazanmayı istiyoruz. Analizlerimizi yaptık, çok güçlü olan yanlarına önlem almaya çalışıp, stratejik bir kaç hamle ile de taraftarımızı mutlu edecek bir sonuç almaya çalışacağız" dedi.

11:42:31 | 2023-08-18


Haberi Sesli Dinle

Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, Pazartesi günü Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanacak Fenerbahçe A.Ş maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Samsunspor Nuri Asan Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, "Öncelikle Sivasspor maçında kazanamadığımız için üzülsem de, aldığımız 1 puan bizim için çok değerli... Çünkü Süper Lig'in gediklisi, bir arada oynama alışkanlığı olan Sivas deplasmanında alınan 1 puan birkaç istisna hariç her kulüp için mutluluk vericidir. Bir de bizim 11 sene sonra Süper Lig'deki ilk maçımız olduğu düşünülünce, ilk 11'de çoğuyla birarada antrenman dahi yapmadığımız 8 oyuncuyla başladığımız düşünülünce, deplasmanda alınan 1 puanın değeri daha da iyi anlaşılır. Ben mükemmeliyetçi ama bir o kadar da iyimser bir teknik direktörüm.Başarının transferle değil, çalışmayla, bol tekrarla, oyuncuların birbirini, bizim oyuncuları iyi anlamamızla geleceğine inanıyorum. Başkanımız her demecinde söylediği gibi gerekli takviyeleri yapmak için gece gündüz uğraşıyor. Bize artık lütfen transfer sormayın. Anlaşmalar bitince herkes zaten öğrenecek" dedi.

Eksikler üzerinden konuşmayı değil, buradaki futbolcularla ilgili, oyunla ilgili konuşmayı tercih ettiğini belirten Eroğlu, "Sıcağın, nemin insanları çok etkilediği bir dönemde, koşu mesafelerinin, sprint sayısı ve mesafesinin yüksek olması çok zor... Kamp dönemi geçirmemiş oyuncularımızı da düşününce zamana ihtiyacımız olduğu ortada. Neredeyse pozisyon vermeden, maçı kazanabilecek sayıda pozisyon yakalayarak maçı bitirmemiz önemliydi ve başardık. Bu kadronun oynayabileceği en iyi seviyeyi görmek için diğer takımlar gibi bizim de zamana ihtiyacımız var. Ben bu süreçte taraftarımızdan maç nasıl giderse gitsin, nasıl biterse bitsin oyuncularımızla ilgili tribün ve sosyal medyada olumsuz paylaşım yapmamalarını rica ediyorum. Taraftarımızın her koşulda pozitif yaklaşımı performansa çok önemli katkı yapacaktır" diye konuştu.

Fenerbahçe maçı ile ilgili de konuşan Eroğlu, "Fenerbahçe maçına gelince...Rakibimizi anlatmaya gerek yok. Türkiye'de de Avrupa'da da kupalara talip bir rakip. Şunu yalnızca kendi taraftarlarımıza değil, tüm futbolseverlere söylemek istiyorum. 3 büyük kulüp yaptıkları yatırım, kadro kalitesi ile Anadolu takımları iel yaptığı her maçın favorisidir. Düşünün, ilk hafta çıktığımız maçlarda rakibimizin kadro değeri bizim kadro değerimizin tam altı katı! Bunu mazeret olarak söylemiyorum, bir gerçeğin altını çizmek için belirtiyorum. Futbolun dünyada bu kadar sevilmesinin sebeplerinden biri sürprizlere açık bir spor olmasıdır. Samsunspor'un Fenerbahçe ile oynadığı maçlar bizim kuşağın zihinlerinde çok önemli izler bırakmıştır... Biz oynadığımız oynayacağımız her maçı kazanmak için sahada olacağız. Fenerbahçe maçını da kazanmayı istiyoruz. Analizlerimizi yaptık, çok güçlü olan yanlarına önlem almaya çalışıp, stratejik bir kaç hamle ile de taraftarımızı mutlu edecek bir sonuç almaya çalışacağız. Umarız 11 sene sonra ilk maçta stadımızı bayram yerine çevirecek taraftarlarımıza, maçı televizyondan izleyenlere "Bu Samsunspor çok iş yapar, iyiki Süper Lig'e dönmüşler" dedirtmeyi başarırız" ifadelerini kullandı.


samsunsporhüseyin eroğlusüper ligfenerbahçe