Geri

Samsunspor'da Gisdol ve Çapa'dan önemli açıklamalar

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol ve Futbol Direktörü Fuat Çapa, Vavacars Fatih Karagümrük müsabakası öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayıp açıklamalarda bulundu.

14:04:11 | 2024-01-04


Haberi Sesli Dinle

Teknik Direktör Markus Gisdol, "Öncelikle hepinize mutlu yıllar diliyorum. 2024 yılının camiamız ve taraftarlarımız için güzel bir yıl olmasını temenni ediyorum. Siz değerli basın mensuplarımız ile uzun süredir bir araya gelemedik. 3 günlük bir aranın ardından yeniden çalışmalarımıza başladık. Ocak ayı içerisinde 7 karşılaşma oynayacağız ve bu karşılaşmalara çok iyi bir şekilde hazırlanmamız gerekiyor. Kadroyla alakalı herhangi bir belirsizliğimiz yok. Kadroda kimlerin olacağı artık netleşti. Diğer kulüplerde olan problem gibi bizim de bir problemimiz var açıkçası o da Afrika kupasına giden oyuncularımız. Ben ve hoca grubum olarak çok akıllı olmamız gerekiyor bu dönemde. Çünkü her oyuncuya ihtiyacımız olacak. Özellikle bu kısa zamanda peş peşe birçok maç oynayacağız" dedi.

DERS ALMAMIZ LAZIM
Cumartesi günü oynayacakları Vavacars Fatih Karagümrük maçına da en iyi şekilde hazırlandıklarını belirten Gisdol, "Forma giyecek her oyuncumuz sahada üzerine düşeni mutlaka yapacaktır. Alanyaspor ile oynanan müsabakanın ilk 10-15 dakikasında aslında çok iyi performans gösterdik. Bunu herkes gördü, ondan sonra ilk yarıda baskımızı kaybettik. Bunun sorumlusu tabii ki de sadece sağ bek ve sol bek pozisyonunda oynayan oyuncular değil. Rakibimize karşı yeteri kadar baskı kuramadık. Onlara zaman ve alan bıraktığımız için de etkili olan kanat oyuncularının kullanmaları için fırsat vermiş olduk. Bundan ders almamız lazım. Takımla bununla alakalı konuştuk ve dersimizi çıkardık. Tabii ki şunu da belirtmem gerekiyor, sonuçta sağ bek ve sol bek pozisyonunda olup sakat olan oyuncularımız var ve bu problemi en kısa sürede çözmemiz lazım. Açıkçası sağ bek pozisyonunda oynayabilecek 4 tane oyuncumuz varken bu dördünün de o karşılaşmada oynayamayacak olması normal bir durum değil. Umarım ki bir daha da böyle bir şey tekrar edilmeyecektir" ifadelerini kullandı.



MİCHAEL TIRPAN HALA SÖZLEŞMELİ OYUNCUMUZ
Futbol Direktörü Fuat Çapa ise, "Kamuoyunda bir bilgi kirliliği var. Oyuncumuz Mickael Tırpan ayrıldı mı, ayrılacak mı devam edecek mi? diye. Doğrusu bize sorulmadığı için bilgi kirliği oluşuyor. Tırpan'ın eşi MS hastası. Yeni oluşan bir hastalıkta değil bu, yaklaşık 3 sezondur durum böyle. Kasımpaşa'da başlayan bir rahatsızlığıydı ve bundan dolayı da Kasımpaşa'dan ayrılmıştı. Her şeyden önce "Aile kavramının" önemli olduğunu biliyoruz. Çünkü sonuçta hepimiz insanız ve buna saygı duymak zorundayız. Tırpan, halen bizim sözleşmeli oyuncumuz ve bonservisi bizde. Herhangi bir yere gitmedi, gidecek olursa da bunu oturup yönetimle konuşulur ona göre bir karar verilir. Ama kulübümüzün bulunduğu ortam nedeniyle göndermek gibi bir durum yok" diye konuştu.

KİRALIK OYUNCULAR DÖNMÜYOR
Kiralık oyuncuların ise statü gereği dönme durumlarının söz konusu olmadığını dile getiren Çapa, "Çünkü transfer sözleşmesi olduğu ve kulüpleriyle sözleşmeleri devam ettiği için bu oyuncuları bizim çağırma gibi bir durumumuz yok. Biz bunun araştırmasını hem TFF'den hem de UEFA'dan daha öncede yapmıştık ve maalesef olumsuz yanıt aldık. Türkiye'nin FIFA'da raporları çok iyi değil. Yani bunu belki bir tane oyuncuyla yapabilirsiniz ama birden fazla oyuncu olduğu zaman FIFA'nın buna izin vermeyeceğini söylediler. Sakat oyuncularımızın günlük olarak sağlık ekibinden raporları hazırlanıyor. Kimler takımla çıkabilir, kimler bireysel çalışabilir, kimler ayrı yani sağlık ekibiyle çalışması gerekiyor. Bunun listesi önümüze geliyor. Uzun süredir sakatlığı bulunan oyuncularımız Marc Bola ve Zeki Yavru. Bugün ve yarın yapılacak idmana göre hocamız değerlendirip ona göre kadroya alıp almamakta karar verecektir. Ama tam net bilgiyi idmandan bir saat önce sağlık ekibimiz hocamıza veriyor. Yine oyuncumuz Taylan Antalyalı'da takımla birlikte idmanlara çıkmaya başladı" şeklinde konuştu.


samsunsporsüper ligmarkus gisdolfuat çapa