Geri

SAOB'dan başkan adaylarına 'Kent Raporu'

Samsun Akademik Odalar Birlikteliği (SAOB), belediye başkan adaylarına sunmak üzere sağlıklı bir Samsun için ve gelecek nesillere yaşanabilir bir Samsun bırakabilmek amacıyla 24 akademik meslek kuruluşu tarafından Kent Raporu hazırladı.

10:26:19 | 2024-03-11


Haberi Sesli Dinle

Samsun Akademik Odalar Birlikteliği Dönem Koordinatörü ve Zözcüsü Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Dilaver Öğütcü, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri öncesi hazırladıkları Kent Raporu hakkında bilgilendirme yaptı. Öğütçü, yerel seçimler öncesinde tüm partilerin belediye başkan adaylarına sunulmak ve kamuoyu ile paylaşılmak üzere, 'Samsun Kent Raporu' hazırladıklarını söyledi. Kent Raporu, tarımdan spora, turizmden sağlığa 14 ana başlıktan oluşuyor.

24 MESLEK ÖRGÜTÜ KURDU
Samsun Akademik Odalar Birlikteliği'nin, 2019 yılında Samsun’da örgütlü bulunan ve toplam üye sayısı 25 bin civarında olan, kanunla kurulmuş 24 akademik meslek odasının, gönüllülük esasına dayanarak bir araya gelmeleri ile kurulduğunu hatırlatan Öğütçü, "Üyeleri ve yöneticileri değişik bakış açılarına ve farklı görüşlere sahip meslek odalarımız, 'Samsun ortak paydası' etrafında birleşmiştir. Birlikteliğin kuruluş amacı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bağımsız, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmak, çağdaş, bilimsel değerler ışığında ileri götürmek, Birlikteliği oluşturan odaların çalışma ve etkinliklerini kamuoyuna duyurmak ve aralarında koordinasyon geliştirmek için ortak çalışmalar yapmak, Merkezi ve yerel yönetimler, kamu ve özel sektör kuruluşları, üniversiteler ve demokratik kitle örgütleri ile insan hakları, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda iletişim ve işbirliğini geliştirmek için bilimsel, sosyal, kültürel ve kamu yararına yönelik faaliyetlerde bulunmak, Şehrimizde dostluk ve kardeşlik anlayışı ile kaynaşmayı artırarak kent kültürüne, insan, toplum ve çevre sağlığına katkıda bulunmak, kentimizin sosyal ve kültürel yaşamına katkı sunmaktır" dedi.

14 ANA BAŞLIK
Samsun'u ve bölgeyi ilgilendiren önemli konuları akademik bakış açısı ile değerlendirerek tespitlerde bulunmak, çözüm önerileri geliştirmek ve bu konularda açılımlar yaparak kamuoyu ile paylaşmanın temel hedefleri arasında olduğunu ifade eden Öğütçü, "Bu bağlamda, yapılacak genel ve yerel seçimlerden önce kent ve bölge raporları hazırlayarak, milletvekili adayları, belediye başkan adayları ve kamuoyu ile paylaşmaktayız. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimleri öncesinde de tüm partilerin belediye başkan adaylarımıza sunulmak ve kamuoyu ile paylaşılmak üzere, “Samsun Kent Raporu” hazırlamış bulunmaktayız. Hazırlamış olduğumuz Kent raporu akademik odalarımız tarafından yapılan ortak çalışma ile 'Kent Kimliği', 'Kentleşme', 'Ulaşım - Ulaştırma', 'Doğa Olayları - Kent Riskleri', 'Deprem ve Samsun', 'Sanayi ve İstihdam', 'Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma', 'Enerji-Çevre', 'Sağlık, Eğitim', 'Adli Yerleşkeler', 'Spor', 'Finans', 'Akıllı Kent Sistemleri' ana başlıkları ile oluşturulmuştur" diye konuştu.

HER ADAYA EŞİT MESAFEDEYİZ
Yasal çerçevede seçimlere girecek olan siyasi partilere, adaylarına ve seçimlere bağımsız olarak katılacak adaylara eşit mesafede olduklarına vurgu yapan Öğütçü, "Samsun’un gelişimine, problemlerinin çözümüne katkı sağlayacak çalışmalarda işbirliğine açık olduğumuzu, belediye başkan adaylarımıza raporumuzu ileteceğimizi ve raporumuz içerisinde yer alan konuların seçimlerden sonra da takipçisi olacağımızı yineliyoruz. Bizler SAOB’u oluşturan odalar olarak propaganda ve seçim sürecinin; fikirlerin ve projelerin yarıştığı, sevgi – saygı ve hoşgörü ortamında yürütülmesini ve tamamlanmasını temenni ediyor, seçilecek adayların Samsun adına olumlu çalışmalara katkı vermelerini bekliyor, saygılar sunuyoruz" ifadelerini kullandı.


samsunsamsun akademik odalar birlikteliğisaobbelediye başkan adayıkent raporu