Geri

'Saraydan Kız Kaçırma' sahnede

Türk-Osmanlı kültürünün etkisiyle oluşan ve 16. yüzyıldan itibaren Avrupa’yı etkisi altına alan “Turquerie” akımının en güzel müzikal örneklerden biri olan “Saraydan Kız Kaçırma” operası, 27 Mayıs 2023 Cumartesi akşamı saat 20.00’da sezonun son temsili ile seyircisiyle buluşacak.

10:57:29 | 2023-05-27


Haberi Sesli Dinle

W.A.Mozart’a ait “Saraydan Kız Kaçırma” operası Belmonte adındaki İspanyol soylusunun uşağı Pedrillo ile beraber, Selim Paşa’nın Akdeniz kıyılarındaki yazlık köşkünde tutsak olarak bulunan sevgilisi Konstanze'yi ve onun hizmetçisi Blonde'yi Paşa'nın harem bekçisi Osmin'in elinden kurtarmaya çalışmasını anlatıyor.

İKİ PERDE OLARAK SAHNELENECEK
Orkestra şefliğini Patrick David Murray’ın üstlendiği “Saraydan Kız Kaçırma”operasının sahne kurgusu Tuncay Kurtoğlu ve Cenk Bıyık imzası taşıyor. Belmonte rolünde Göksay Yaran, Konstanze rolünde Sezgi Elhüseyni, Osmin rolünde Engin Suna, Blonde rolünde Fatma Hande Kocatürk, Pedrillo rolünde Ulaş Kocatürk, Selim Paşa rolünde Cenk Bıyık’ın yer aldığı “Saraydan Kız Kaçırma”operası iki perde olarak sahnelenecek. Koro şefliğini Raushan Baigulakova’nın üstlendiği eserin sahne ışığı O. Murat Yılmaz tarafından yapıldı. Samsun Devlet Opera ve Balesi orkestrasının da sahne üstünde yer aldığı, modern ögelerle bezeli “Saraydan Kız Kaçırma” operasının başkemancılığını Didem Tepe üstleniyor. 27 Mayıs 2023 Cumartesi akşamı saat 20.00’da gerçekleşecek “Saraydan Kız Kaçırma” temsili için biletler biletinial internet sitesinden ve Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesinden alınabilir.

Haber: Köksal ÖNER


samsunoperabaletiyatrosahnesaraydan kız kaçırma