Geri

SİMDER'de eski başkan evrakları teslim etmiyor

Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği'nin (SİMDER) olağan genel kurulu sonrasında yapılan seçime katılmayan eski başkan Yunus Güney'in dernek evraklarını yeni başkan Sezgin Aydın'a teslim etmediği öne sürüldü

13:37:02 | 2024-06-08


Haberi Sesli Dinle

SİMDER'de yaşanan olaylı kongrenin yankıları devam ediyor. SİMDER önceki yönetim kurulu tarafından seçme ve seçilme hakkı engellenmeye çalışılan yeni başkan Sezgin Aydın, mahkeme kararıyla seçme ve seçilme hakkını elde ederek genel kurulda yapılan seçimde SİMDER'e başkan seçilmişti. Genel kurulun ardından dernek evraklarını almak isteyen Sezgin Aydın'a, eski başkan Yunus Güney ve yönetim kurulu tarafından evrakların verilmediği iddia edildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan SİMDER Başkanı Sezgin Aydın, ''SİMDER genel kurulunun ardından evrakların tarafımıza teslim edilmesini bekledik. Ancak seçimi kaybeden arkadaşlar evrakların bizlere verilmesi taraftarı olmadı. Bizler birbirimizi bilen, tanıyan insanlarız. Genel kurul döneminde hakkımızın yenilmesine müsaade etmedik, etmeyizde. Eski başkanımız Yunus Güney ve ekibinin neden böyle bir tutum içinde olduklarını anlayamıyoruz. Herşeyin güzellikle yapılmasını istiyoruz. SİMDER bir STK'dır. STK'ların amacı topluma faydalı olmaktır. Fakat SİMDER şuan bu çekişmelerden dolayı şuan faydalı bir program yürütememektedir. Bizler yasal hakkımızı kullanarak seçime girdik ve kazandık. Arkadaşlarımızın bu tutumu devam ederse bizler yine yasal yollara başvurarak hakkımızı arayacak ve evrakları alacağız. Ancak konunun yargıya taşınmasının camiamız adına doğru olmayacağını düşünüyorum. Arkadaşlarımızı sağduyulu davranmaya davet ediyorum'' diye konuştu.


simdersamsunihracaatmüteahhitler derneğisamsunsezgin aydınYUNUS GÜNEY