Geri

Tekkeköy'de Masal Ormanı projesine ilk kazma vuruldu

Tekkeköy'de bir hayal daha gerçek oluyor. Tekkeköy Belediyesi tarafından H. Ali Ekinci Ormanı içerisinde kurulacak Masal Ormanı projesi için imar yolları açılmaya başlandı.

14:03:46 | 2022-05-12


Haberi Sesli Dinle

Tekkeköy'de bir hayal daha gerçek oluyor. Tekkeköy Belediyesi tarafından H. Ali Ekinci Ormanı içerisinde kurulacak Masal Ormanı projesi için imar yolları açılmaya başlandı.

Tekkeköy Belediyesi, özellikle çocukları sevindirecek bir projenin çalışmalarına başladı. Kurtuluş Mahallesi'nde yer alan H. Ali Ekinci Ormanı içerisinde 40 bin metrekarelik alanda kurulacak ve ilçeye prestij kazandıracak Masal Ormanı projesi, kiralama işlemlerinin ardından imar yollarını açma çalışmalarıyla başladı.

PROJE İÇERİĞİNDE NELER VAR?
Karadeniz'de ilk olacak proje içerisinde kent Ormanı, oyun ve spor alanları, ahşap yürüyüş yolları, kır kahvesinin yanında Dede Korkut, Oğuz Kağan, Keloğlan, Nasrettin Hoca, Ali Baba ve Kırk Haramiler, Karagöz ve Hacivat gibi daha birçok Türk masal kahramanları yer alırken, Cüce Köyü, Şirinler Köyü, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Kırmızı Başlıklı Kız gibi daha bir çok çizgi film kahramanlarını içeren Temalı Park çocukları bekliyor olacak.

HAYAL GERÇEK OLUYOR
Proje için söz konusu alanı protokolle Orman İşletme İl Müdürlüğü'n'den kiraladıklarını hatırlatan Tekkeköy Beyediye Başkanı Hasan Toğar, "Uzun bir süre kiralama sürecini beklemiş olduğumuz manzarası ve konumuyla ilçemizin en güzel noktalarından olan Kurtuluş Mahallemiz içerisindeki H. Ali Ekinci Ormanı olarakta bilinen 40 bin metrekarelik alanda planladığımız bir hayali daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu alan içerisinde Kent Ormanı, oyun ve spor alanları, ahşap yürüyüş yolları, kır kahvesi dışında çizgi film kahramanları ile Karadeniz’de bir ilk olacak olan orman içi temalı park yer alacaktır. İlçemize ve şehrimize prestij katacak Masal Ormanı projemiz hayırlı olsun" dedi.


tekkeköytekkeköy belediyesitekkeköy belediye başkanıhasan togarmasal ormanıDede KorkutOğuz KağanKeloğlanNasrettin HocaAli BabaKırk HaramilerKaragözHacivat