Geri

Tekkeköy'de okullar dönüşüyor

Tekkeköy'de, Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlatmış olduğu kapalı köy okullarının “Köy Yaşam Merkezine Dönüştürülmesi Projesi” kapsamında köylerde kullanılır durumda olmayan okul binaları yeniden dönüştürüldü.

10:13:19 | 2022-10-10


Haberi Sesli Dinle

Bu dönüşümle birlikte ihtiyaçlar göz önüne alınarak atıl köy okullarının anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane, matematik, doğa, bilim ve tasarım olmak üzere farklı alanda hizmet veren atölyeler, gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürüldüğünü vurgulayan Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, “Köy yaşam merkezleri, öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunuluyor. Ayrıca bu proje kapsamında Tekkeköy Belediyesi ve Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz iş birliğiyle “Çayleyik İlkokulu” yenilenerek Köy Yaşam Merkezine dönüştürüldü. İçerisinde ana sınıfı, halk eğitim kursları, etüt odası, akıl ve zekâ oyunları atölyesi, köydeki öğrencilerin ve halkın kullanması için kitap kafe tasarlandı. Çayleyikli öğrencilerimizin ve halkımızın hizmetine sunuldu” dedi.

‘OKULLARIMIZI İLİM İRFAN YUVASI HALİNE GETİRECEĞİZ’
Köy yaşam merkezinin içerisinde açılan alanlarla ilgili çeşitli faaliyetlerin yürütülmekte olduğunu aktaran Uzunlar, “Ana sınıfı geçtiğimiz eylül ayında açılarak 10 öğrencimizin okul öncesi eğitim almalarına olanak sağlayacak ve ülkemizdeki okul öncesi yaygınlaştırma çalışmalarına büyük katkı sağlayacaktır. Eğitim için bir diğer adım da etüt merkezidir. Etüt merkezi liselere hazırlıkta ve üniversiteye hazırlık sürecindeki öğrencilerimize verimli ders çalışma imkanı sunacaktır. Bu merkez evde ders çalışmak için uygun ortamı bulunmayanların imdadına yetişecek türdendir. İçerinde bulunan Akıl ve Zekâ Atölyesi Çocuklarımızın istedikleri zaman atölyede bulunan oyunları arkadaşlarıyla oynama ve öğrenme imkânı sunuyor. Öğrencilerimiz oynayıp eğlenirken öğreniyor. Köy yaşam merkezinde oyun parkı, macera parkuru. Basketbol sahası ve halkın oturup dinleneceği verandası bulunmaktadır Açılan halk eğitim kursları kadınlarımızın kendilerini geliştirmelerine ve meslek sahibi olmalarına imkan sağlayacaktır. Kadın istihdamının daha da yükselmesinin yolunu açacaktır” diye konuştu.

‘İLÇEMİZDE ÖNEMLİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYORUZ’
Çayleyik Köy Yaşam Merkezi'nin aynı zamanda 'Kitap Kafe olduğuna vurgu yapan Uzunlar, gelenlerin kitap okurken çayını-kahvesini yudumlayabileceği bir mekân olarak tasarlandığını belirterek, “Tekkeköy ilçemizde kapalı bir okulumuzu daha öğrencilerimizle ve halkla buluşturmanın mutluluğu içinde olduğumuzu belirtmek istiyorum. İlçemizde kapalı köy okullarımızı imkanlar dahilinde halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Bu çalışmalarda en büyük destekçimiz eğitim konusunda her zaman yanımızda olan ve kapalı köy okullarımızı köy yaşam merkezine dönüşümünde de bizi yalnız bırakmayan Tekkeköy Belediye Başkanımız Sayın Hasan Toğar’a ve her konuda destekçimiz Samsun İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Murat Ağar’a teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: Köksal ÖNER


tekkeköymilli eğitimmustafa uzunlar