Geri

Tekkeköy'de turizm yatırımları devam ediyor

İlçenin turizm potansiyelini artıracak çalışmalara devam eden Tekkeköy Belediye Başkanı hasan Togar, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ile Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi'nde projeler kapsamında tamamlanan çalışmaları yerinde inceledi.

09:36:02 | 2022-09-29


Haberi Sesli Dinle

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hakan Gültekin’i ağırladı. Belediye tarafından ilçede tamamlanan ve yapılması planlanan projeler hakkında istişarelerde bulunan Togar ile Gültekin, daha sonra Karadeniz'deki ilk insan yerleşkesi Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi'nde turizm projeleri kapsamında tamamlanan çalışmaları yerinde inceledi.

YOL HARİTASI BELİRLENDİ
Arkeoloji Vadisi'nde bulunan müze evi de gezen Başkan Togar ve Gültekin, restore edilerek müzeye dönüştürülmesi planan Hamzalı Mahallesi'ndeki tarihi gar binalarında incelemelerde bulundu. Başkan Togar ile Gültekin, yine belediye tarafından yapılması planlanan projelerin hayata geçirilmesi noktasında yürütülecek çalışmaların yol haritasını belirledi.

DOKAP İLE İŞBİRLİĞİ
İlçenin turizm potansiyelini artırmaya yönelik çalışmalara önem verdiklerini belirten Başkan Togar, "DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ile birlikte Karadeniz'deki ilk insan yerleşkesi Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadimizde projelerimiz kapsamında tamamlanan çalışmaları yerinde inceledik. Daha sonra Hamzalı Mahallemizdeki tarihi gar binalarımızın restore edilerek müzeye dönüştürülmesi ve diğer planladığımız projelerin hayata geçirilmesi noktasında yürüteceğimiz çalışmaların yol haritasını belirledik. DOKAP başkanımıza nazik ziyaretleri ve desteklerinden dolayı teşekkür ederim" dedi.


tekkeköytekkeköy belediyesitekkeköy belediye başkanıhasan togarkaradenizarkeolojimüzedokaphakan gültekin