Geri

Tekkeköy'e Arkeoloji Okulu ve Bilim Evi

Tekkeköy Belediyesi, ilçedeki atıl durumdaki eski okul binalarını yeniden canlandırıyor. Yavuzlar Mahallesi'nde Tabiat, Tarih ve Arkeoloji Okulu, Aşağıçinik'te ise Bilim Atölye Evi kurulacak.

14:34:11 | 2022-07-04


Haberi Sesli Dinle

Tekkeköy Belediyesi, Yavuzlar Mahallesi'ndeki atıl durumdaki okul binasını Tabiat, Tarih ve Arkeoloji Okulu'na dönüştürecek. Belediye Başkanı Hasan Togar, hazırlanan projeyi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar ve öğretmenlerle birlikte inceledi. Başkan Togar, içinde üretim, arkeoloji ve bilim, sanat ve zanaat atölyeleri ile ekin dikim alanı, kazı alanı, okçuluk alanı, macera parkuru, yürüyüş ve bisiklet yolu, açık hava sınıfı ve ağaç ev bulunacak olan Tekkeköy Tabiat, Tarih ve Arkeoloji Okulu projesini hayata geçirmek için gerekli çalışmaları kısa sürede başlatacaklarını söyledi.

PROTOKOL İMZALANDI
Öte yandan Tekkeköy Belediyesi, Aşağıçinik Mahallesi'nde kullanılmayan okul binasında Bilim Atölye Evi oluşturacak. Başkan Hasan Togar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Prof. Dr. Dilek Çelikler ve Doç. Dr. Sibel Demir Kaçan ile birlikte okul öncesi, ilk ve ortaokul öğrencilerini kapsayacak olan Bilim Atölye Evi Projesinin protokolünü imzaladı.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEME YETİŞECEK
Eğitime önem verdiklerini ve atıl durumdaki okul binalarını değerlendirdiklerini belirten Başkan Hasan Togar, "İlçemizdeki tüm öğrencilerimizin yararlanabileceği sosyal bilimler, fen bilgisi, robotik kodlama, zeka oyunları, bilim ve teknoloji, yaratıcı drama gibi daha birçok atölyenin içinde yer alacağı projemizi önümüzdeki eğitim öğretim yılında öğrencilerimizle buluşturacağız" dedi.

 


tekkeköytekkeköy belediyesitekkeköy belediye başkanıhasan togarokulmilli eğitim