Geri

Teknofest Karadeniz'in en büyük ödüllü yarışması Samsun'da başladı

30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihleri arasında dünyanın en büyük “Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali” Teknofest Karadeniz’e ev sahipliği yapacak olan Samsun’da ‘Savaşan İHA’ yarışmaları başladı.

16:15:29 | 2022-08-17


Haberi Sesli Dinle

Zorluk derecesi ile Teknofest’in en büyük ödülüne sahip yarışması 21 Ağustos Pazar gününe kadar devam edecek. Samsun Üniversitesi Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Ballıca Kampüsü’nde büyük heyecanın yaşanacağı yarışmaların startını Samsun Milletvekilleri Dr. Ahmet Demircan ve Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Demir, Teknofest Genel Sekreteri Sayın Ömer Kökçam ve protokol üyeleri ile veren Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Gençlerimiz adeta limitleri zorluyor. Teknolojideki gelişmeler ve yenilikler ile İnsansız Hava Araçlarının faaliyet alanları gün geçtikçe önem kazanıyor” dedi.

22 TAKIM, 201 YARIŞMACI
Finallere katılmaya hak kazanan her yarışmacının sonuçlardan bağımsız başarılı olduğunu belirten Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Uzun emek ve çalışmalar sonucunda birçok eleme kriterini aşan gençlerimiz bugün Samsun’da en iyi olmak için mücadele ediyor. Her birinin projelerine ne denli emek verdiğini, teknoloji ve bilim yolunda çalıştığına şahit oluyoruz. 444 takım arasından finallere kalan 22 takım ve 201 yarışmacı Samsun’da devam eden yarışmalarda mücadele ediyor. Yarışmacıların bilim ve teknolojinin izinde devam ettikleri sürece orta ve uzun vadede çok başarılı projeler geliştirmeye devam edeceklerini öngörüyorum.” diye konuştu.

GENÇLER GELECEĞE YÖN VERECEK
Yüksek teknoloji gerektiren bu tür yarışmaların stratejik anlamda çok değerli olduğunu ifade eden Zülkif Dağlı, “Günümüz konjonktüründe bilgili ve teknolojik anlamda donanımlı, bu alanda gerek kendilerine gerekse ülkemizin istifade edeceği bir şekilde nitelikli insan kaynağına erişeceğimiz bir nesile sahip olduğumuzu düşünüyorum. Yeni nesil teknoloji ve bilimin her alanında geleceğe yön verecek şekilde yetişiyor. İlimizde devam eden Savaşan İHA yarışmalarında da ülkemize stratejik açıdan güç katacak böylesine önemli bir yarışmaya vesile olan gençlerimizi yönlendirip, deneyim kazandırmalarını ve yeteneklerini geliştirmelerini sağlayan herkese teşekkürü borç biliyorum.” dedi.


samsunteknofestkaradenizulaşımsamsun valiliğiçarşambaödülyarışma