Geri

Teknofest misafirleri gönüllü turizm elçileri olacak

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "TEKNOFEST2022 için ilimize gelecek olan yarışmacı ve misafirler de dahil olmak üzere yerli ve yabancı tüm turistlerin şehrimizin tanıtımı anlamında gönüllü elçilik görevi üstleneceğini düşünüyorum" dedi.

14:00:47 | 2022-06-29


Haberi Sesli Dinle

Samsun’un ulusal ve uluslararası alanda daha etkin tanıtımını sağlamak, turizm tanıtımına yönelik sürdürülen iletişim süreçlerini güçlendirme ve yürütülen faaliyetlerde koordinasyon sağlama konularının görüşüldüğü İl Turizm Tanıtım ve Geliştirme Koordinasyon Kurul Toplantısı, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında kamu kurumlarının yöneticileri ile yerel yönetimler ve STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

HEDEF, SAMSUN'UN HAK ETTİĞİ PAYI OLMASI
Samsun’un bir turizm şehri ve cazibe merkezi haline gelmesi için çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Samsun Valisi Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “İlimizin doğal ve kültürel mirasının keşfedilmesi ve geliştirilmesi konusunda çalışmalara tüm paydaşlarla birlikte ara vermeden devam ediyoruz. Eşsiz tarihi, doğal güzellikleri, sağlık, kongre ve spor turizmi alanlarında alternatifler sunan ve dört mevsim ciddi bir potansiyeli bulunan Samsun’un ülke ve dünya turizm gelirlerinden hak ettiği payı alabilmesi için çaba gösteriyoruz. Samsun’un coğrafi konumu ve sahip olduğu ayrıcalıklar ve sunduğu fırsatlar ile turizm sektöründeki payı artırmaya yönelik stratejik tanıtım ve iletişim çalışmalarımız sürecektir.” dedi.

YERLİ VE YABANCI TURİSTLER GELECEK
TEKNOFEST Karadeniz’in 30 Ağustos – 4 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun Çarşamba Uluslararası Havalimanında yapılacağını hatırlatan Vali Dağlı, “Samsun'umuzun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST2022'nin hem festival süresince hem de bırakacağı kalıcı izlerle ilimize gelecek olan yarışmacı ve misafirler de dahil olmak üzere yerli ve yabancı tüm turistlerin şehrimizin tanıtımı anlamında gönüllü elçilik görevi üstleneceğini düşünüyorum.” diye konuştu.

 


samsunvalisamsun valisizülkif dağlıkaradenizteknofestturizmturistelçi