Geri

Terme'de kantinlere sıkı denetim

Terme Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri okul kantinlerinde ruhsat, hijyen ve fiyat etiketi denetimi yaptı.

11:54:41 | 2023-09-26


Haberi Sesli Dinle

Terme Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri belediye sorumluluk alanı içerisinde bulunan okul kantinlerine denetim ve kontrol gerçekleştirdi.

2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte ilçe genelindeki ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda bulunan kantinlere yönelik denetimlerine başlayan Terme Belediyesi ekipleri, kantin çalıştırma ruhsatı kontrolü ve temizliğin yanı sıra ürünlerin ambalajlarındaki son kullanma tarihleri, gıda maddelerinin sağlık şartlarının uygunluğunu da inceledi. Ayrıca ekipler, uyulması gereken kurallarla ilgili de kantin yöneticilerini ve çalışanlarını bilgilendirdi.

DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRECEK
Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Çocuklarımızın sağlığı bizim için her şeyden daha önemli. Yeni eğitim-öğretim yılıyla okul kantinleri ve okul çevrelerinde bulunan işletmelerde zabıta müdürlüğümüzün yürüttüğü faaliyetler ile birlikte denetimlerimizi sıklaştırdık. Terme Belediyesi ekipleri kantin çalıştırma ruhsatı kontrolü ve temizliğin yanı sıra ürünlerin ambalajlarındaki son kullanma tarihleri, gıda maddelerinin sağlık şartlarının uygunluğunu inceledi. Ekipler ayrıca; kantinlerin uyması gereken kuralları ve personellerinin bilgilendirilmesini sağladı. Terme’de okullarımızın kantin denetimleri eğitim-öğretim dönemini boyunca devam edecektir" diye konuştu.


termeterme belediyesiterme belediye başkanıali kılıçsamsunsamsun haberlerizabıtaokulkantin