Geri

Terör örgütünün lider kadrosu hedef alınmalı

Türkiye Emekli Subaylar Derneği(TESUD) Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, "Yurt içinde geçen yıl 350 civarında olan terörist sayısı 150 civarına kadar düşürüldü. Terör örgütünün komuta kontrol sisteminin bozulması ve lider kadronun imhası hedef alınmalıdır" dedi.

12:26:22 | 2022-01-09


Haberi Sesli Dinle

Terörle Mücadele, ülke içinde ve dışında PKK/PYD, FETÖ terör örgütü başta olmak üzere tüm terör örgütleri ile mücadeleye devam edildiğini vurgulayan Türkiye Emekli Subaylar Derneği(TESUD) Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, “Yurt içinde geçen yıl 350 civarında olan terörist sayısı 150 civarına kadar düşürüldü. FETÖ’nün tüm kurumlardaki kırıntılarını da temizlemeye yönelik çalışmalara devam edildi. Teröristi sınırlarımız dışında kaynağında bulup imha etme stratejisi kapsamında özellikle Kuzey Irakta yürütülen faaliyetlerle örgüte büyük zayiat verdirildi ve büyük baskı kuruldu ”dedi.

‘FIRSATLARDAN İSTİFADE EDİLEREK GENİŞLETİLMELİDİR’
2022 yılında örgüt üzerinde sağlanan baskının devam ettirilerek komuta kontrol sisteminin bozulması ve lider kadronun imhası hedef alınmalıdır. Yurt içinde kalan örgüt elemanlarının da tamamen temizlenmekte olduğunu aktaran Türkiye Emekli Subaylar Derneği(TESUD) Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, “Suriye'nin kuzeyinde oluşturulan güvenlik bölgeleri korunmalıdır. Çıkan fırsatlardan istifade edilerek genişletilmelidir. Dağlık Karabağ Azerbaycan’ındı öylede olmuştur. Ermenistan yenilgiyi kabul etmiştir. Azerbaycan'la koordineli olarak bölgede barışın sağlanmasına yönelik ortak adımların atılmasına başlanmıştır. Nahcivan dan Laçin koridoru üzerinden Azerbaycan'a açılacak kara ve demiryolu hattı Türk dünyasını bağlamakla birlikte bölge ülkeleri arasındaki ticarete sağlayacağı katkı ile barışa da katkıda bulunacaktır. Ermenistan Türkiye arasında normalleşme görüşmelerini yürütecek diplomatlar belirlenmiştir. Görüşmeler önümüzdeki günlerde Rusya’nın başkenti Moskova da başlayacaktır. Bu Arada Ermenistan Türk mallarına uyguladığı ambargoyu kaldırmış iki ülke arasındaki uçak seferlerinin başlatılmasına karar verilmiştir ”diye konuştu.

‘DÜZENLENMESİ KONUSU ISRARLA SÜRDÜRÜLMELİDİR’
2022 yılında bölgede güven ve istikrarın sağlanmasına yönelik diplomatik çabaların artacağını değerlendiren Türkiye Emekli Subaylar Derneği(TESUD) Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, “Gelinen noktada Ermenistan’ın anlaşmadan başka yolunun olmadığını değerlendiriyorum. Doğu Akdeniz konusunda ülkemizin ve KKTC nin hak ve menfaatlerinden gelecekte de taviz verilmeyecektir. Ülkemizin teklif ediği “ Uluslararası konferans” düzenlenmesi konusu ısrarla sürdürülmelidir. Libya konusunda iki ülke arasındaki ilişkiler çok sıcak bir şekilde devam etmektedir. Aralık ayında yapılması planlanan seçimler son anda ertelenmiştir. Bir atasözünde olduğu gibi “Horozu çok olanın sabahı geç olur” Maalesef gerek Libya gerek Suriye’de çok fazla ülkenin kendi menfaatleri doğrultusunda, ülkelerin istikrarını bozmaya yönelik faaliyetlerde bulunmaları güven ve istikrarın sağlanmasını geciktirmektedir.2022 yılında da mevcut durumun devam edeceğini düşünüyorum. Türkiye Suriye de olduğu gibi Libya'daki konumunu da güçlendirmeye yönelik diplomatik, askeri ve ekonomik faaliyetlerini artırmalıdır ”ifadelerini kullandı.

‘YAPILAN KÖTÜ MUAMELEYİ DE GÜNDEMDE TUTMALIYIZ’
Yunanistan'la olan sorunların tamamı Yunanistan ın tutum ve davranışlarından kaynaklanmakta olduğunun altını çizen Türkiye Emekli Subaylar Derneği(TESUD) Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, “ Örneğin Uluslararası antlaşmalara ( Lozan ve Paris) göre Silahlandırmamak kaydı ile kendisine verilen Ege adalarını silahlandırmaktadır. Bu hususu tüm NATO,AB, BM, Vb. Toplantılarında dile getirmeye devam etmeliyiz. Ayrıca FETÖ, PKK ve diğer terör örgütlerine sağladığı desteği de Uluslararası kamuoyunda dile getirmeliyiz. AB. Ülkelerinin hassas olduğu Mültecilere yapılan kötü muameleyi de gündemde tutmalıyız. Kuzeyde Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Kosova ordularının güçlenmesine katkı sağlamalıyız. Ülkemizin en hassas yanı Ekonomi dir. Düşman hassas yanı bulur ve o konuyu kaşır. Maalesef Petrol ve Doğal Gazda dışa bağımlı olmamız 50-60 Milyar dolar gibi bir dış ödeme ülke ekonomisine büyük yük getirmektedir. ”şeklinde konuştu.

‘2022 YILINDA DA BU KONUNUN ÜZERİNDE ÇALIŞACAKLARDIR’
Yılın son günlerinde dolar kuru üzerinde yapılan düşüntülü saldırı ile Ekonominin büyük yara aldığını işaret eden Türkiye Emekli Subaylar Derneği(TESUD) Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, “ Alınan tedbirlerle şimdilik tehlike atlatılmıştır. 15 Temmuz hain darbe girişimi ile ülkemizi esir alamayan ABD.ve işbirlikçileri yeni planları devreye sokacaktır. Başkan Biden sözde demokrasi yolu ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmeyi açıktan hedef almıştır. En hassas yanımızın da Ekonomimiz olduğunu tespit etmiş bulunuyorlar. Mutlaka 2022 yılında da bu konunun üzerinde çalışacaklardır. Bize düşen Milli birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak ülke ekonomisini güçlendirmek için canla başla çalışmak olmalıdır.2022 yılında Pandemi koşullarının tamamen ortadan kalkmasını ülkemiz ve Türk İslam dünyası için daha güzel günlerin gelmesini; ABD’ de Aralık ayında yapılacak seçimler sonunda ABD’nin parçalanmasını diliyorum ”diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Köksal ÖNER


Türkiye Emekli Subaylar DerneğiTESUDalbay ibrahim yıldırım