Geri

TFF'den Eroğlu'na Fair Play ödülü

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen Fair Play Ödül Töreni'nde “1. Lig En Centilmen Teknik Direktör” ödülüne layık görüldü.

12:28:20 | 2023-08-30


Haberi Sesli Dinle

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından, Fair Play ruhunun her şeyden üstün tutulması, rakibe saygıdan taviz verilmemesi ve yeşil sahalardaki kardeşlik ortamının herkese örnek olması amacıyla geçen yıl verilmeye başlanılan “TFF Fair Play Ödül Töreni” ülkemizi yasa boğan deprem felaketinin ardından yapılamamıştı.

Deprem felaketi sonrası, TFF Fair Play Ödül Törenleri 2022-2023 sezonunu kapsayacak şekilde TFF Orhan Saka Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Törende Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu “1. Lig En Centilmen Teknik Direktör” ödülüne layık görüldü. Eroğlu ödülünü TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile Fair-Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu Başkanı Ali Erten’in elinden aldı. Törene ayrıca Başkan Yüksel Yıldırım da katıldı.

TFF, Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu'nun kariyerinde hiçbir cezasının olmadığını ve örnek teşkil eden bir teknik adam olduğunu belirterek, "TFF 1. Lig'de şampiyon olarak Süper Lig'e doğrudan yükselen Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu 2006 yılında başladığı teknik direktörlük kariyerinde bugüne kadar hiç Disiplin Kurulu'na sevk edilmemiş, hakkında hiçbir ceza kararı çıkmamıştır. Altınordu ile TFF 3. Lig ve 2. Lig şampiyonlukları kazanıp, TFF 1. Lig Play Off finali oynarken ve Samsunspor ile Süper Lig' e yükselirken, futbol ailesine yönelik olumsuz tek bir açıklaması olmamış, sahadaki rakiplerine daima saygı duymuştur. Sözleri, davranışları ve vizyonu ile ülke futbolumuzun marka değerini yükseltme hedefi içerisinde olmuştur. Bu anlayış içerisinde kurulumuz, 'En Centilmen Teknik Direktör' olarak, Hüseyin Eroğlu'nun ilan edilmesine karar vermiştir" ifadelerine yer verdi.

Törende konuşan Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, “Futbol, gerçekten çok değerli. Biz teknik direktörlerin de en önemli görevlerinden biri, futbolun değerini artırmak ve onu korumak olmalı. Bu nedenle Fair-Play gibi ödüllerin sayısının artması, toplumsal prestijinin yükselmesini önemsiyorum.
Şu anda teknik direktörlük kariyerimin en anlamlı ödüllerinden birini almanın mutluluğunu yaşıyor ve bu ödüle beni layık gören başta TFF Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi ve yönetim kuruluna, Fair-Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu Başkanı Sayın Ali Erten ile kurul üyelerine çok teşekkür ediyorum. Huzurlarınızda böyle bir ödül almak için bulunduğum için çok mutluyum. Bu ödül, çocuklarıma bırakacağım en değerli anılardan biri olacak... Yaşamım boyunca bilimin ışığında çok çalıştım. Görev yaptığım kulüpleri, oyuncuları ve oyunu geliştirmeye gayret ettim.

Yüzlerce futbolcunun çocukluklarından profesyonelliğe geçişinde elimden geldiğince katkıda bulundum. Onların başarılarıyla yalnız ben değil ülkemiz de gururlanıyor. Ailemizden aldığımız terbiyeyle paralel toplumun yazılı olan ve olmayan bütün kurallarına uydum... Fair Play, temelini saygıdan alan 10 maddelik bir kurallar bütünü... "Kazanmak için oyna" diye başlar, kurallara uymayı, rakibe, hakemlere, takım arkadaşlarına saygı diye devam eder, "futbolun saygınlığını savunan kişileri onurlandır" diye devam eder... Bu çok sert ve rekabetçi futbol ikliminde bu kurallara sıkı sıkıya bağlı kalmak zor... Her teknik direktör aynı zamanda birer öğretmendir. Bir öğretmen de sadece bilgisi değil, davranışlarıyla da örnek alınacak kişidir. Siz bana bunu başardığımı söylediğiniz için teşekkür ediyorum. Fair Play'e sadık kalmak için elimden geleni yaptım ve yapacağım. Ve ben bütün bunları bir ödül beklentisi içinde asla yapmadım. Futbol kariyerim boyunca davranış olarak yaptığım doğruların ödüllendirilmesi ne kadar mutluluk verici anca yaşayan bilir. Bu değerlendirmeyi yapıp, beni mutluluğa boğan Fair Play Komitesi Başkanı Ali Erten'e ve değerli üyelerine şükranlarımı sunuyorum. Hepinize çok teşekkür ederim" dedi.

 


samsunsporsüper lighüseyin eroğluyüksel yıldırımtfffair play