Geri

Vali Dağlı'dan başarılı gençlere ödül

Geleceğe Kulaç Atıyoruz, Zirvede Ben de Varım ve Buzda Satranç-Curling Projeleri’nin ödül töreni düzenlendi. Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, proje kapsamında 106 bin 440 öğrenciye eğitim verildiğini söyledi.

11:15:27 | 2022-06-08


Haberi Sesli Dinle

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, protokol üyeleri, öğrenciler, veliler ve antrenörlerle birlikte, "Geleceğe Kulaç Atıyoruz", "Zirvede Ben de Varım" ve "Buzda Satranç-Curling" Projeleri’nin ödül törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada, Geleceğe Kulaç Atıyoruz, Zirvede Ben de Varım, Buzda Satranç Projeleri’nin eğitim camiasında kalıcı izler bırakan projeler olarak öne çıktığını belirten Vali Dağlı, Samsun'un sosyal yaşantısında son derece geniş kapsamlı etkileri görülen bu projelerin uzun süredir aksatılmadan sürdürülerek öğrencilere toplumsal, kültürel ve sportif değerlerin kazandırıldığını dile getirdi.

GURUR KAYNAĞIMIZ
Vali Dağlı, “Uzun yıllar süren, özveriyle sürdürülen çalışmalar, ortaya konulan emekler, ulusal düzeyde yapılan sportif yarışmalarda karşılığını bulmuş; projelerimizden yetişen pek çok öğrencimiz önemli başarılara imza atmış ve elde edilen sonuçlar elbette bizim için iftihar kaynağı olmuştur. Fakat bu husustan çok daha kıymetli olan netice; çocuklarımızın hayatında temas etmek istediğimiz doğru noktalara ulaşabilmiş olmamızdır. Onları dinç, umutlu, yapabileceklerinin farkında, yarınlara her bakımdan hazır nesiller olarak yetişirken görmek en büyük gurur kaynağımızdır” dedi.

16 MADALYA ALDILAR
2014-2015 eğitim-öğretim yılında başlayan "Geleceğe Kulaç Atıyoruz" projesiyle bugüne kadar 85 bin 2. ve 3. sınıf öğrencisine 8 seans yüzme eğitimi verilerek yüzme öğretildiğini ve 680 öğrencinin yetenekli bulunarak ilgili alanlara yönlendirildiğini dile getiren Vali Dağlı, Zirvede Ben de Varım projesi kapsamında 2017 yılından itibaren 20 bin öğrenciyee 8 seans sportif tırmanış eğitimi verildiğini ve il genelinden yarışmalara katılan sporcuların ferdi ve takım olarak 16 madalya alarak Türkiye 1.’si olduğunu, proje sayesinde yetenekleri keşfedilen 6 öğrencinin de Milli Takıma girme başarısı gösterdiğini söyledi.

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KORUYOR
2021-2022 eğitim-öğretim yılında başlayan Buzda Satranç-Curling Projesi kapsamında da bin 440 öğrenciyee eğitim verildiğini ve eğitim alan 40 öğrencinin spor kulüplerine yerleşerek çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Vali Dağlı, tüm bu projelerin öğrencilerin kötü alışkanlıklardan korunması, boş zamanlarını daha verimli geçirebilmeleri, öz güvenlerinin artması, sorun çözme becerilerinin gelişmesi, kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri, yaşam kalitelerinin artması ve sağlıklı bir vücuda sahip olmaları noktasında önemli katkılar sağlayacağını söyleyerek, “Geleceğe Kulaç Atıyoruz, Zirvede Ben de Varım, Buzda Satranç-Curling Projeleri kapsamında gösterdikleri başarılardan dolayı burada bulunan sevgili çocuklarımızı en içten duygularımla tebrik ediyor, bulundukları noktalara gelmelerinde büyük emekleri bulunan kurumlarımızı, değerli öğretmenlerimizi ve proje paydaşlarımızı da bu vesileyle kutluyorum" diye konuştu.


samsunsamsun valisizülkif dağlıödülsporyüzmesatranç