Geri

Vali Dağlı'dan don ve çığ uyarısı

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Samsunluları buzlanma, don ve tipinin yanısıra çığ tehlikesine karşı da uyardı.

10:09:06 | 2022-01-24


Haberi Sesli Dinle

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, kurum çalışmaları ve önümüzdeki günlerin hava tahminleri hakkında Bölge Müdürü Ahmet Sağlam'dan bilgi alarak, çalışmalarında kolaylıklar diledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sahip olduğu imkanlarla anlık/haftalık doğru tahminlerde bulunduğunu ve vatandaşların hava durumu ile ilgili doğru bilgileri kurumun sitesi ve mobil uygulamasından takip edebileceğini belirten Vali Dağlı, tüm Türkiye'de olduğu gibi Samsun'u da etkisi altına alan yoğun kar yağışının, meteorolojik verilere göre birkaç gün daha devam etmesinin tahmin edildiğini, bu nedenle ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini dile getirdi.

KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK
Kar yağışının bir kaç gün daha devam edeceğini hatırlatan Vali Dağlı, "Bu nedenle ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi şeklinde kar yağışı, yüksek yerlerde çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmanız büyük önem arz etmektedir.
Bu vesileyle; hava durumunu anlık takip ederek kamuoyunu devamlı bilgilendiren Meteoroloji 10. Bölge Müdürümüz Ahmet Sağlam ve tüm personelini tebrik ediyorum" dedi.

KAVAK'TA İNCELEMELERDE BULUNDU
Öte yandan, yoğun kar yağışının görüldüğü Kavak'ta yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi alan Vali Doç. Dr.
Zülkif Dağlı, vatandaşlara dikkatli olmaları ve kış lastiği/zinciri bulunmayan araçlarla trafiğe çıkmamaları çağrısında bulundu.


samsunkarsamsun valisizülkif dağlımeteoroloji bölge müdürlüğüçığ