Geri

Vali Dağlı'dan karbonmonoksit zehirlenmesi uyarısı

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, "Tüm vatandaşlarımızın karbonmonoksit zehirlenmesi konusunda hassasiyet göstererek gerekli tedbirleri alması hayati önem arz etmektedir" dedi.

14:15:27 | 2022-12-19


Haberi Sesli Dinle

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, içerisinde bulunduğumuz kış mevsiminde yaşanması muhtemel karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı bir açıklama yaparak, vatandaşlara gerekli önlemleri alması için uyarılarda bulundu.

Kış mevsiminin soğuk ve yağışlı havayla birlikte etkisini hissettirmeye başladığı bugünlerde vatandaşların karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı önlemler almasının büyük bir önem arz ettiğini dile getiren Vali Dağlı, "Baca temizliği düzenli olarak yapılmayan kombiler ve özellikle lodosa bağlı olarak sobadan sızan karbonmonoksit gazı nedeniyle maalesef ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi ilimizde de zaman zaman zehirlenme vakaları yaşanmaktadır. Bu nedenle, tüm vatandaşlarımızın karbonmonoksit zehirlenmesi konusunda hassasiyet göstermesi, olumsuz bir durumla karşılaşmamak için gerekli tedbirleri alması, yılda en az bir defa kombi bacası ve diğer bacaların temizliğinin mutlaka yetkili kişilerce yapılması, özellikle lodosun etkili olduğu günlerde daha dikkatli olunması, sobadan çıkan zehirlenmeleri önlemek için yatmadan önce sobanın söndüğünden emin olunması hayati önem arz etmektedir" dedi.


karbonmonoksitsobazehirlenmezülkif dağlısamsun valisi