Geri

Vali Dağlı'dan öğrencilere Küdüs ve Aksa kitabı

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Valiliği'nin himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kudüs Platformu iş birliğiyle uygulanan Kitap Tahlil Programı kapsamında Atakum Onur Ateş Anadolu Lisesi’nde düzenlenen kitap dağıtım töreninde öğrencilere Prof. Dr. Bünyamin Erul’un kaleme aldığı Kudüs ve Aksa kitabını dağıttı.

10:09:07 | 2022-12-14


Haberi Sesli Dinle

Mescid-i Aksa’yı bağrında barındıran kadim şehir Kudüs’ün, evrensel bir değer olduğuna dikkat çekerek, ilk kıble oluşu ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in Miraç’a yükseldiği yer olması nedeniyle Müslümanlar için ayrı bir ehemmiyeti bulunduğunu dile getiren Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, yıllardır acı ve gözyaşının hüküm sürdüğü bu coğrafyanın yeniden barış ve huzura kavuşması için her zaman gündemde tutulması gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl da çeşitli okullarda dağıtımını yaptıkları ve öğrencilerin sene sonunda tahlil paneliyle her yönüyle değerlendirdiği Kudüs ve Aksa kitabını bugün de 4 okulda 555 öğrenciye dağıtacaklarını dile getiren Vali Dağlı, bu etkinliği Kudüs’ün unutturulmaması anlamında çok kıymetli gördüklerini belirterek, aynı zamanda gençlerin kitap okuma alışkanlığı kazanmaları noktasında da önemli faydalar sağlayacağına inandığını kaydetti.

Kitap dağıtımının ardından okulda bulunan Zeka Oyunları Salonu'nu ziyaret ederek, satranç, mangala ve labirent gibi zeka oyunlarla beyin jimnastiği yapan öğrencilere başarılar Vali Dağlı, daha sonra okulda görevli öğretmenlerle bir araya gelerek sohbet etti.


samsunsamsun valisizülkif dağlıkitapkudüsaksa