Geri

Vali Dağlı: Kötüye kullananın karşısında olacağız

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "Sivil toplum kuruluşlarını suistimal eden, hatta kötüye kullanan, dernek tabelasını, dernek ismini böyle yapanların her zaman karşısında olacağız” dedi.

14:44:47 | 2021-12-13


Haberi Sesli Dinle

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "Sivil toplum kuruluşlarını suistimal eden, hatta kötüye kullanan, dernek tabelasını, dernek ismini böyle yapanların her zaman karşısında olacağız” dedi.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından 13 şehirde yapılan “Sivil Topluma Rehberlik Çalıştayı” Samsun’da düzenlendi. Bir otelde gerçekleştirilen çalıştayda, sivil toplum kuruluşlarına mevzuat değişiklikleri ve kötüye kullanımlara karşı önlemler hakkında bilgilerin verildi.

İŞİNİ İYİ YAPANLARIN YANINDAYIZ
Çalıştayda konuşan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "Kamunun gücü ile sivil toplum kuruşlarının gönüllüğü bir araya getirerek kaliteyi artırmak için çalışmalar sürdürülmeli. Biz işini iyi yapanların her zaman yanındayız. Ama suistimal eden, hatta kötüye kullanan, dernek tabelasını, dernek ismini böyle yapanların da her zaman karşısında olacağız" dedi.


Sivil toplum örgütlerinin, tarih boyunca devletle ruh, gönül ve gaye birliği içerisinde yürüttükleri çalışmalarla devlete, millete ve sivil topluma çok değerli katkı sağladığını belirten Vali Dağlı, "Sivil toplum kuruluşlarının temeli olan vakıf kültürümüzün damgasını hayatın hemen her alanında görmekteyiz. Vakıflar, dernekler ve meslek kuruluşları, kar amacı esaslı kuruluşlar değillerdir ve temel niyet, amaç ve esasları hizmettir. Üç kıtaya dağılan eserlerimizin ve Anadolu’yu bize yurt yapan anlayışın altında bu sivil fedakârlık anlayışlarını görürüz. Geçmişte olduğu gibi, yine aynı ruh ve hizmet anlayışı içerisinde fedakârca gayret gösteren sizler gibi çok sayıda dernek ve vakıf kuruluşumuzun günümüzde de hizmet verdiğini görmekten mutluluk duyuyoruz. Daima toplum yararını esas alarak yapacağınız hizmetlerinizin verimli ve bereketli olması temennisiyle hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum" diye konuştu.

Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü İşlemler ve Mevzuat Daire Başkanı Adnan Zengin de, 2 binin üzerinde derneğin bulunduğu Samsun’un bu anlamda Türkiye’de ilk 10’da yer aldığını söyledi.


samsun valisizülkif dağlısivil toplum kuruluşlarısivil toplum çalıştayı