Geri

Vali Dağlı: 19 Mayıs milli mücadele için dönüm noktası

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı ve aziz milletimizin varoluş mücadelesinin ilk kıvılcımı olan 19 Mayıs 1919 tarihi, Milli Mücadelemiz için bir dönüm noktasıdır" dedi.

10:58:08 | 2023-05-18


Haberi Sesli Dinle

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Vali Dağlı mesajında, "Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, vatan topraklarımızı kurtarmak için Samsun'a ayak bastığı ve kurtuluş mücadelesini başlattığı 19 Mayıs 1919'un 104. Yıl Dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı ve aziz milletimizin varoluş mücadelesinin ilk kıvılcımı olan 19 Mayıs 1919 tarihi, Milli Mücadelemiz için bir dönüm noktasıdır. Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığının kurtaracağına inanan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’dan başlattığı bu kutlu ve haklı mücadele daha sonra ülkemizin tamamına yayılmıştır" dedi.

Vali Dağlı mesajında, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde milletimizin azim, kararlılık ve bağımsızlık inancıyla kurtuluş meşalesini yaktığı şehirde yaşıyor olmanın onur ve gururunu 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarıyla hep birlikte bir kez daha yaşayacağız. Atatürk’ün övgüsüne mazhar olan geleceğimizin teminatı gençlerimizin milli ve manevi değerlere sahip çıkan, dünyadaki gelişmelere ayak uyduran ve tüm enerjisini ülkesinin daha da gelişmesine harcayan birer hazine olarak yetişeceğine, gelecek kuşaklara daha gelişmiş bir Türkiye bırakmak için başta bilim ve teknoloji olmak üzere her alanda hep ön saflarda yer alacaklarına yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, bu cennet vatanı bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyor, siz sevgili gençlerimizin ve aziz milletimizin ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.


samsunvalisamsun valisizülkif dağlıkaradeniz19 mayısatatürksamsun haberleri