Geri

Vali'den afet toplantısı

Samsun İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) İzleme ve Değerlendirme Toplantısı, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın Başkanlığında gerçekleştirildi.

14:27:04 | 2021-11-26


Haberi Sesli Dinle

Ladik'te 26 Kasım 1943'te gerçekleşen büyük depremi 78. yılında Anma Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Samsun İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) İzleme ve Değerlendirme Toplantısı, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın Başkanlığında gerçekleştirildi.

AFET PLANINI ÖNEMSİYORUZ
Ladik Depremi’nde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Vali Dağlı, "Afetlerde kaybettiğimiz sevdiklerimizi geri getiremeyeceğiz, ancak alınacak önlemlerle yeni acılar yaşanmasına engel olabiliriz. Bu bakımdan İl Afet Risk Azaltma Planı’nı oldukça önemsiyoruz" dedi.

12 HEDEF, 319 EYLEM
Vali Dağlı, "Deprem, sel ve taşkın, heyelan, orman ve kent yangınları afet türleri olarak belirlenmiş olup yürürlüğe konulan Samsun İRAP sırasıyla; İlin Genel Durumu, Tehlike ve Risk Değerlendirmeleri, Mevcut Durum Analizi, Afet Risk Azaltma Amaç Hedef ve Eylemleri, İzleme ve Değerlendirme bölümlerinden oluşmakta ve planda 12 hedef ve 319 eylem belirlenmiştir" diye konuştu.

UYGULAMANIN TANITIMINI YAPTI
Vali Dağlı ayrıca, afet durumlarında daha fazla can kurtarmak ve daha çok vatandaşa ulaşmak amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından "TekTuşHayataDokunuş" sloganıyla geliştirilen kullanıcı dostu bir tasarıma sahip olan AFAD Acil Mobil Uygulamasının tanıtımını da yaptı.


afetladik depremizülkif dağlıafad