Geri

Vali'den 'Gençlik' toplantısı

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun'da önümüzdeki yıl düzenlenecek olan Teknofest2022'nin gençler için önemli bir fırsat ve büyük bir birikim olacağını söyledi.

13:41:06 | 2021-11-15


Haberi Sesli Dinle

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nü ziyaret eden Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, şube müdürleri, gençlik merkezi müdürleri, yurt müdürleri ve ilçe müdürleriyle toplantı yaptı. Vali Dağlı toplantıda tüm ilçelerdeki yurtların durumu, sportif faaliyetler ve gençlik merkezlerinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

YURTLARDA SORUN YOK
Eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla Samsun'a gelen gençlerin barınma konusunda sorun yaşamamaları için yürütülen çalışmalar neticesinde kamu misafirhanelerinin de öğrencilerin hizmetine açıldığını hatırlatan Vali Dağlı, şu anda yurt yerleştirmelerinde durumun normale döndüğünü ifade ederek, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı yurtlarda ağırlanan öğrencilerin derslerine odaklanmalarına engel olacak hiçbir sorunla karşılaşmamaları için yurt müdürleri tarafından her türlü gayretin gösterilmesini istedi.

ROKET TAKIMI ÖRNEK OLDU
Önümüzdeki yıl Samsun'da düzenlenecek Teknofest2022'nin gençler için önemli bir fırsat ve büyük bir birikim olacağını ifade eden Vali Dağlı, "Gençlik merkezlerimize de bu anlamda önemli görevler düşüyor. Teknofest2021'de düzenlenen Roket Yarışmasında, Orta İrtifa Kategorisinde Türkiye 1.'si olarak hepimizi gururlandıran Atakum Gençlik Merkezi Tanyeli Roket Takımı bu konuda iyi bir örnek oldu ve çalışmaların bu alanda yoğunlaştırılması gerekiyor" dedi.

MÜDÜRLERE TALİMAT
Devletin Samsun'a spor alanında ciddi bir yatırım yaptığını ve Samsun'un spor alt yapısı bakımından da çok iyi bir noktada olduğunu dile getiren Vali Dağlı ayrıca, ilçelerde gençlik merkezleri ile spor tesislerinde yürütülen faaliyetlerin ilçe müdürleri ve gençlik merkezi müdürleri tarafından titizlikle takip edilmesi ve gençlerin ilgi duydukları alanlara yönlendirilmesi talimatı vererek, şube müdürlerinin de kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili konuları hassasiyetle takip etmelerini istedi.


Zülkif DağlıSamsun Valisigençlik