Geri

Vali'den Omicron'a karşı 3. doz çağrısı

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, diğer varyantlara oranla çok daha hızlı yayılan omicron varyantına karşı vatandaşlara 3 doz aşılarını bir an önce tamamlamaları çağrısında bulundu.

16:04:29 | 2021-12-15


Haberi Sesli Dinle

Samsun'da koronavirüs ve aşılama çalışmalarının yanısıra kış ayı nedeniyle trafik tedbirleri konusunda toplantı yapıldı. Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın başkanlığında, ilçe kaymakamları ve ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Samsun genelindeki koronavirüs vakaları ve aşılama çalışmalarının son durumu ile kış trafik tedbirleri ve havaların soğuması nedeniyle yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı alınacak tedbirler görüşüldü.

TEDBİRLERE TİTİZLİKLE DEVAM EDİLMELİ
Koronavirüsle mücadelede en büyük gücün aşı olduğunu hatırlatan vali Dağlı, "Dünyanın bir çok ülkesinde görüldükten sonra kısa süre önce ülkemizde de görülen ve diğer varyantlara oranla çok daha hızlı yayılan omicron varyantına karşı vatandaşlarımız maske, mesafe ve temizlik tedbirlerine titizlikle uymaya devam etmelı ve 3 doz aşılarını bir an önce tamamlamalıdır" dedi.

KIŞ LASTİĞİ UYARISI
Samsun'da 01 Aralık-01 Nisan tarihleri arasında ticari amaçlı yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlara kış lastiği kullanma zorunluluğu getirildiğini de belirten Vali Dağlı, bu konudaki denetimlerin tavizsiz yürütülmesi talimatı verdi. Vali Dağlı, ticari olmayan hususi araçların da kış lastiği kullanmalarının hayati önem arz ettiğini ve vatandaşların bu konuda göstereceği hassasiyetin can ve mal kaybını önleme noktasında oldukça önemli olacağını söyledi.

'MAĞDURİYET YAŞANMASIN' TALİMATI
Havaların soğumasıyla birlikte özellikle evsizler başta olmak üzere bazı vatandaşların mağduriyetler yaşayabileceğine dikkat çeken Vali Dağlı, bu konuda bütün kaymakamların kendi ilçeleriyle ilgili çalışma yürütmesi ve olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı yüzünden hiçbir vatandaşın mağduriyet yaşamaması için hazırlıklı olunması talimatı verdi.


samsun valisizülkif dağlıomicron3. dozaşıkoronavirüscovid19kış lastiğievsiz