Geri

Valilik'ten 'yanlış bilgi' açıklaması

Bazı sosyal medya organlarında yer alan Samsun Valiliği'nin almış olduğu koronavirüs tedbirleri kararı ile ilgili yanlış haberler ile ilgili açıklama yapıldı.

07:48:58 | 2021-11-15


Haberi Sesli Dinle

Samsun Valiliği’nin yeni almış olduğu koronavirüs kararının sosyal medyada “Aşısızlar Samsun’a giremeyecek” şeklinde çarpıtılması üzerine açıklama yapıldı.

Samsun İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun, koronavirüs salgınının yeni varyantlarının Türkiye girişinin önlenmesi amacıyla aldığı yeni tedbirlerle ilgili özellikle sosyal medyada Samsun Valiliği'ne yönelik karalayıcı ve yıpratıcı bilgiler üzerine Valilik'ten açıklama geldi. Alınan tedbirler doğrultusunda bazı ülkelerden şehre girecek olan kişilere yönelik 2 doz aşı ve aşısız olanlara 14 gün karantina şartı kararı üzerine sosyal medyada "Samsun Valiliği duyurdu. 2 doz aşısı olmayan, şehre alınmayacak" şeklindeki çarpıtıcı paylaşımlar üzerine açıklama yapan Samsun Valiliği, böyle bir durumun söz konusu olamayacağını duyurdu.

Samsun Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Bazı ulusal basın yayın organlarında ‘2 Doz Aşısı Olmayan Samsun’a Alınmayacak’ başlığıyla çıkan haberler nedeniyle ‘ilimize gelecek olan tüm vatandaşlarımıza aşı zorunluluğu getirildiği veya aşısı olmayanların ilimize alınmayacağı’ şeklinde yanlış anlaşılmalar meydana gelmiş olup, gerek çıkan haberlerin içeriği okunduğunda, gerekse yukarda linki verilen kararımız incelendiğinde böyle bir durumun söz konusu olmadığı, haber başlıkları ile haberin içeriğinin uyuşmadığı, haber başlığının çarpıtıldığı net bir şekilde görülecektir” denildi.


Samsun ValiliğiHıfzısıhhakarantinaaşıtedbir